• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić nakon sastanka sa MMF: Biće teško

Izvor MONDO/Agencije

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su teški zadaci pred Srbijom posle razgovora sa misijom MMF i da će najteži biti oni u vezi sa racinalizacijom i sistematizacijom EPS.

"Imao sam poslednje razgovore sa MMF i došao sam ovde da se oraspoložim. Nemam tim ljudima šta da zamerim, uvek su tu novi i teški zadaci u kojima svi drugi mogu da kažu da, da, hoćemo, ali neko to mora i politički isporuči", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Rekao je da neko mora da objasni ljudima zasto su važne teške mere u određenim segmentima i kako ćemo da sprovedemo stvari u EPS, racionalizaciju i drugačiju sistematizaciju.

"Biće teško, ali moramo time da se bavimo, ako me pitate to je najteži zadatak iz onoga o čemu smo danas razgovarali. Ima dosta teških stvari, potrebna nam je farmaceutska reforma, uštede oko lokalnih samouprava, jer je mnogo novča bacano i bespotrebno trošeno, imamo i oko nekih naših banaka ne problema, već da se bave više stanovništvom, a manje korporativnim biznisom",rekao je Vučić.

Misija MMF predvođena Džejmsom Rufom danas završava posetu Srbiji, nakon koje se očekuje ocena četvrte i pete revizije aranžmana koji je ta institucija zaključila sa Srbijom.

Načelnu ocenu će izneti šef Misije na konferenciji za novinare koja će biti održana danas u 14 sati u Vladi Srbije, nakon čega se očekuje da Bord direktora MMF tu ocenu i potvrdi.

VUČIĆ NAJAVIO DA ĆE UČINITI SVE ZA OSTANAK FIJATA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu.

"Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fijata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa naše strane pomognemo opstanak i ostanak Fijata u Kragujevcu", rekao je on novinarima u Nastavnom centru Makiš posle primopredaje oklopnih vozila za potrebe MUP-a Srbije.

Vučić je rekao da se do sada nije oglašavao oko te italijanske kompanije i da ni sada ne može da govori o ugovoru, sa čijim potpisivanjem nema nikakve veze.

On je naglasio da je Vlada Srbije za Fijat dala više novca nego za sve druge investicije.

Komentari 79

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dok

EPS ima najjaci sindikat u zemlji i mislim da je Vucic potpuno u pravu kada kaze da ce biti tesko sa EPS-om jer cisto sumnjam da ce njihov sindikat pristati na 200 eura po godini radnog staza koliko je MMF predvideo za otpremnine.

Alex

Bice tesko ali verujem u nasu vladu da ce ispuniti zahteve MMF-a!

Filip

Srbija se izborila i s težim izazovima!

special image