• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako grebu greške na Koridoru 11 (VIDEO)

U tunelu Šarani na Koridoru 11 izvode se radovi na ravnanju kolovoza uz pomoć mašina iz Rusije, kako bi se popravile greške nastale pri izvođenju betonskog kolovoza. Ceo račun će dobiti zemunski Planum.

 Šef stručno tehničkog nadzora, Radomir Radičević, je objasnio da je reč o setu mašina koji se sastoji od tri mašine, glavna je ona koja vrši grubo skidanje čeličnim noževima, iza nje ide specijalna mašina koja vrši poliranje i na kraju dolazi treća koja radi hrapavljenje kompletnog kolovoza.

Nije do visine

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da "nije problem visina tunela, već korišćenje starih mašina zbog kojih je loše urađena betonska kolovozna podloga i da Planum treba da dopremi novu mašinu koja to treba da popravi - izbrusi beton i skine centimetar podloge i poravna kolovoz.

"Greška se sastojala u tome što je na pojedinim delovima kolovoza, ne na kompletnom kolovozu, došlo do odstupanja od projektom i standardima predviđene ravnosti. Izvođač radova na betonskom kolovozu u tunelima Šarani i Brđani bio je Planum i na njihov teret će biti fakturisani svi dodatni radovi na dovođenju kolovoza na nivo projektom predviđene tolerancije", istakao je Radičević.

On je dodao da će za osam do 10 dana najkasnije tunel Šarani biti urađen, a to znači da mašina radi 1500 kvadrata dnevno u dve smene i tokom vikenda, a odmah po završetku ovog tunela mašina prelazi u Brđane.

"Očekujemo da sve bude gotovo do 20. oktobra na obe tunelske cevi, a dužina deonica koje se rade iznosi oko 2,5 kilometra", izjavio je Radičević.

Pomenuti tuneli na deonici Ljig-Preljina Koridora 11 bili su proteklih nedelja u središtu pažnje nakon vesti da su nedovoljno visoki da kroz njih prođe šleper, što su demantovali i Koridori Srbije, kao naručičlac radova i izvođač radova Planum.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da država neće imati dodatne troškove zbog probijanja roka za izgradnju deonice auto-puta od Ljiga do Preljine.

"To je vest koju dugo čekam. Drago mi je što je stigla jako brzo nakon mog upozorenja da ću učiniti sve da država na infrastrukturnim projektima nikad više ne plati nijedan dinar više od onog što piše u ugovoru", rekla je Mihajlović, reagujući na potvrdu Koridora Srbije da zbog kašnjenja radova i produženja rokova na toj deonici, izvođač, azerbejdžanska firma Azvirt, neće tražiti naknadu, iako na to ima pravo.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BobRock

Ako mene pitate ja bih tu proterao autobus

Pedja

Radim sam u Planumu pre 2 godine tacno je sve u vezi starih masina u Srbiji i novih u inostranstvu

Glasaci

Kakav smeh od naše vlasti, verovatno metnuli repa u džep, a boli ih du*e sto svakim danom postajemo sve veća banana od države.

special image