• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trampov savetnik: Beograd znao poteze NATO 1999.

Izvor MONDO/Agencije

Novi savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Herbert Rejmond Mekmaster objavio je brojne analize u kojima se, pored ostalog, bavio i NATO agresijom na Jugoslaviju.

  Mekmaster je pisao da su tokom bombardovanja 1999.mnoge mete pogodene slucajno, kao i da je Beograd znao za poteze Alijanse, zahvaljujuci doušnicima, ocenjujuci da je zbog toga NATO akcija bila neuspešna.

Da li nas ubija uranijum iz NATO bombi?

"Srbi su evakuisali objekte cim su se oni našli na listi meta, verujem da je Jugoslavija imala špijune u NATO redovima, a i doušnici koji su bili u blizini baze Avijano u Italiji su javljali kada avioni polecu. Zbog svega toga, NATO akcija je bila neuspešna, za 78 dana uništeno je manje od pet odsto borbenih sistema Jugoslavije, a razmere neuspeha su postale vidljive tek posle završetka akcije", naveo je Mekmaster.

Prema njegovim recima, tadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Miloševic je predvideo poteze Alijanse.

Cime nas je NATO "zasuo" 1999. godine?

"Makedonija je dala bazu, ali to nije bilo stabilno okruženje, pošto tamošnje stanovništvo simpatiše Srbe, a ima strah od Albanaca. Grcka nije dozvolila prelete NATO aviona, zatvorila je kriticne linije, dok su Francuzi i Italijani bili rezervisani zbog cele akcije NATO u Jugoslaviji. Planiranje napada na Jugoslaviju je zapoceto u maju 1998. godine, pritom, NATO je zanemario cinjenicu da ishod akcije zavisi od reakcija Jugoslavije. Sve je trebalo da traje pet dana, ali je potrajalo, zbog Slobodana Miloševica", naveo je Mekmaster.

On je pisao i o ratu u Bosni i Hercegovini i o tome da je zlocin u Srebrenici naveo Ameriku i Evropu da krene silom na bosanske Srbe.

Srpski epidemiolog: NATO bombe nisu krive za rak

Osvrnuo se i na tragediju u Sarajevu, na pijaci Markale.

"Odgovor na besmislen napad u kom je stradalo 38 ljudi, a 85 ranjeno, NATO snage su žestoko gadale Srbe u Republici Srpskoj, 300 puta za 24 sata. To je bio oštar zaokret, prethodne dve godine su NATO akcije bile neefikasne", napisao je Mekmaster.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je u ponedeljak da ce novi savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuce biti general americke vojske H.R. Mekmaster, prenosi AP.

Tramp je naveo da je Mekmaster "covek izuzetnog talenta i izuzetnog iskustva".

Komentari 48

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

A onaj italijanski oficir koga su ucutkali jer je objavio da su nasi avioni uleteli u Albaniju i unistili neke njihove avione?

Milos

@... Helikoptere* odmazda je bila i vise nego brutalna za taj nas napad.

Karadjordje

@... Helikoptere...nasi avioni preletili su Prokletije,izbegli njihove radare,zbog niskog leta...i Apasi znatan broj koji su se nalazili na pisti,bili su unisteni...dugo su cutale obe strane... Mislim da su avioni "Laste"izvrsile akciju.

special image