Suspenzija zbog ustaštva

Autor:

"Suspenduje se Nogometni klub Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu 'Pecara' do okončanja disciplinskog postupka".

3
A- A A+
Hrvatska, navijači, Hrvati, Ustaše Foto: MONDO/Nikola Janković Ilustracija

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) suspendovala je danas stadion "Pecara" u Širokom Brijegu, zbog toga što su navijači tog kluba tokom revanš utakmice Kupa BiH protiv Sarajeva skandirali fašističke i ustaške pozdrave.

Suspenzija stadiona u Širokom Brijegu biće na snazi do okončanja disciplinskog postupka, saopšteno je iz N/FS BiH posle današnje vanredne sednice u Sarajevu.

"Suspenduje se Nogometni klub Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu 'Pecara' do okončanja disciplinskog postupka. Celokupan materijal sa revanš utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji N/FS BiH, radi vođenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg", navodi se u saopštenju.

Tokom intoniranja himne BiH u sredu na stadionu "Pecara" više stotina navijača Širokog Brijega je zviždalo, a potom i uzvikivali "Mi, Hrvati".

Tokom utakmice navijači Širokog Brijega su u nekoliko navrata skandirali i fašistički, ustaški pozdrav "Za dom spremni", te vređali pripadnike bošnjačkog naroda povicima "Ubij balije.

Na tribinama je bila istaknuta i ratna zastava Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Navijači Širokog Brijega su raznim predmetima gađali su fudbalere Sarajeva i sudije.

Sve vesti