Gordan Petrić opet u Superligi

Autor:

Novi trener fudbalskog kluba Rad Gordan Petrić rekao je danas da veruje da je taj klub sredina u kojoj može da pruži maksimum i napreduje i istakao je da se nada da će opravdati očekivanja.

3
A- A A+
Gordan Petrić Foto: MN Press

"Svoje znanje i iskustvo želim da prenesem na igrače i napredujem u trenerskoj karijeri. Rad je sredina gde mogu da pružim maksimum i napredujem. Nadam se da ću opravdati očekivanja", rekao je Petrić novinarima na promociji na Banjici.

Petrić je na mestu trenera zamenio Nebojšu Petrovića, koji je prošle sezone izborio opstanak kluba u Superligi.

"Želim da igračima prenesem svoje iskustvo da budu profesionalci, a verujem da već jesu, i da napreduju iz dana u dan. Videćemo da li ću im pomoći na tom putu, rezultat će sve reći", rekao je novi trener Rada.

Petrić je naveo da ima obavezu da opravda očekivanja i prema "masi svojih drugara" koji su igrali za Rad.

On je tokom karijere vodio Bežaniju, Sinđelić, Zemun i Čukarički.

"Veoma je bitno da sam išao stepenik po stepenik tokom karijere i završio profi licencu pre mesec i po dana, što je bio cilj, a uslove su mi pružili klubovi u kojima sam radio", rekao je Petrić.

Pomoćnik će mu biti Đorđe Vasić, nekadašnji kapiten Rada.

"Drago mi je što sam ponovo u svojoj kući, ali osećam kao da nisam odlazio. Osećam veliku obavezu i odgovornost. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultat i da budemo uspešni", rekao je Vasić.

Rad je dobio i novog sportskog direktora, Zorana Čamparu, koji je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo što se vratio u klub u kom je već radio taj posao, ali i igrao.

"Svestan sam gde dolazim, očekivanja, situacije i mogu da obećam rad i maksimalnu požrtvovanost poslu koji ću da obavljam", rekao je Čampara. 

On je naveo da je upoznat sa igračkim kadrom jer je proveo jedan period sa ekipom.

"Angažovaćemo pojačanja u dogovoru s trenerom, priključiti određeni broj mladih igrača iz naše škole, vratiti sa pozajmica i očekujemo da zakucaju na vrata prvog tima", rekao je Čampara.

Fudbaleri Rada će pripreme provesti na Zlatiboru, u dva navrata, sedam dana i 10 dana, sa kratkom pauzom u Beogradu.

Sve vesti