MONDO/Tanjug

Ministarka izvođačima:Pojačajte radove na Koridoru

Autor:

Ministarka Zorana Mihajlović poručila je da je izgradnja Korodora 11 strateški važna da očekuje da izvođači pojačaju radove na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

4
A- A A+


Koridor 11 je strateški važan i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je spremno da na svaki način pomogne da se u roku završi taj projekat vredan više od 300 miliona dolara, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade je razgovarala sa predstavnicima Šandong haj-spid grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mancangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

"Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku", istakla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je rekla da su inženjeri iz ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se ispoštovali kvalitet i rok.

"Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove", rekla je ministarka.

Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, prema njenim rečima, veća je od pet milijardi evra.

"Do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama", dodala je.

Ambasador Li je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije.

Dodao je da kompanija Šandong ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.

"Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade", rekao je Li.Povezano

Sve vesti