Novi dom Atletika (VIDEO)

Autor:

"Jorgandžije" će u subotu dočekati Malagu na novom stadionu Vanda Metropolitano, kapaciteta 68.000 mesta

0
A- A A+

Fudbaleri Atletiko Madrida sutra će odigrati prvi meč u novoj sezoni Primere pred domaćom publikom i to na novom stadionu - Wanda Metropolitano.

Protiv Malage, sutra od 20.45 časova, Atletiko će početi da piše istoriju u novom zdanju u koje se seli nakon više od 50 godina provedenih na Visente Kalderonu.

Navijači Atletika teško su prihvatili selidbu sa stadiona na kojem je poslednji meč odigran u maju, ali i novi naziv stadiona, napominjući da nije lak za izgovor.

Ime je dobio po kineskoj kompaniji Vanda Grup, dok je drugi deo naziva dat u znak sećanja na prvi dom Atletika, Estadio Metrpolitano, na kojem je klub igrao u periodu od 1923. do 1966. godine, pre preselenja na Kalderon.

Novi stadion kapaciteta je 68.000 mesta, što je daleko više od pređašnjeg koji je mogao da primi 55.000 gledalaca, i daleko moderniji.

Izvor: Youtube

Reč je o zdanju koje je izgrađeno za Svetsko prvenstvo u atletici 1997. godine, a potom je bio predviđen kao jedan od glavnih stadiona za Olimpijske igre 2016, ali budući da nijedna od tih manifestacija nije održana u Madridu, promenjena mu je namena.

Originalno kapacitet stadiona je bio 20.000 mesta, a popularno je nazvan "češalj", jer je imao sličnosti sa tim predmetom.

Izgradnja novog stadiona Atletiko Madrida koštala je 310 miliona evra.

Sve vesti