MONDO/Beta

Šarić: Osećam se umorno, ali biću u redu

Autor:

Reprezentativac Hrvatske nije očekivao da će završiti nastup na Eurobasketu već u osmini finala.

"Osećam se umorno. Više u psihičkom smislu nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket sa svojom reprezentacijom. Ali, za nekoliko nedelja biću i fizički i psihički spreman za novu sezonu", rekao je Šarić američkim novinarima na "Danu za medije" Filadelfija Siksersa.

Agencija Hina podsetila je da Šarić nakon završetka EP, na kojem je Hrvatska poražena u osmini finala od Rusije, izbegava domaće medije. On se, međutim, po povratku u NBA, osvrnuo i na kontinentalni šampionat.

Šarić je otkrio da mu u klubu nisu pravili probleme zbog toga što je veći deo leta proveo sa nacionalnim timom.

"Nijednom mi nisu prigovorili što igram za reprezentaciju, niti su tražili da se odmorim. Svi u klubu su znali da želim da igram za Hrvatsku i niko nije pravio nikakve probleme. Bili smo u stalnom kontaktu i sve su znali".

Nakon sezone u kojoj je bio među kandidatima za "rukija" godine, Šarića u novoj sezoni očekuje žestoka borba za minutažu. Novi član Filadelfije je Markel Fulc, prvi pik na ovogodišnjem draftu, a u ekipu se vraća Ben Simons, koji je propustio prošlu sezonu zbog povrede i takođe je bio prvi pik.

"Biće malo teže ostvariti značajnu ulogu nego prošle sezone. Prošle sezone sam igrao dobro, nadam se da ću tako igrati i ove. Sigurno će nam biti lakše jer imamo puno igrača koji znaju da igraju. Mislim da ćemo biti bolji nego lane", dodao je Šarić, koji je 2016/17 beležio 12,8 poena i 6,3 skokova po utakmici.

Povezano

Sve vesti