MONDO/Beta

Marej: I operacija je jedna od opcija

Autor:

Briitanski teniser posle otkazanog nastupa u Brizbejnu rekao je da će do vikenda odlučiti da li će učestvovati na Australijan Openu

1
A- A A+

Endi Marej praktično od Vimbldona pokušava da sanira problem sa kukom, ali to ne ide onako kako želi.

On je otkazao nastup na turniru u Brizbejnu zbog povrede desnog kuka, a kasnije na Facebooku objavio dužu poruku svojim navijačima.

Prvo se izvinio organizatorima turnira u Brizbejnu pošto ih je kasno obavestio da se povlači.

"Izvinjavam se i svima koji su želeli da dođu i vide me kako igram (ili gubim). Organizatori turnira nisu mogli da imaju više razumevanja i to ću zauvek upamtiti. Hvala vam", napisao je Marej.

Nekadašnji prvi teniser sveta je potom pojasnio situaciju sa povredom, napomenuvši da ne ide sve željenim tokom.

"Očigledno sam prolazio kroz težak period zbog kuka, tražio sam savete od nekoliko specijalista, preporučeno mi je konzervativno lečenje i od US Opena sam uradio sve što su od mene tražili. Radio sam naporno kako bih se vratio na teren", rekao je Marej.

On je naveo da je tokom treninga u Brizbejnu shvatio da još nije na nivou na kojem želi da bude i da još jednom želi da razmotri opcije koje ima.

"Nastavak rehabilitacije je jedna od opcija. I operacija je takođe jedna od opcija, ali šanse da bude uspešna nisu toliko visoke koliko bih ja želeo. Zato je druga opcija i nadam se da ću je izbeći".

Budući da je van terena jako dugo, naveo je da mu nedostaje tenis.

"Koliko volim tenis shvatio sam tek u poslednjih nekoliko meseci".

On se još nada da će moći da zaigra na prvom grend slemu sezone, Australijan Openu, koji startuje 15. januara u Melburnu.

"Kratkoročno gledano, ostaću u Australiji još nekoliko dana kako bih video kako će kuk reagovati. Odlučiću do vikenda da li ostajem ili letim kući", naveo je Marej.

Povezano

Sve vesti