Roma daje 150.000 evra za navijača Liverpula

Autor:

Sjajan gest rimske "vučice".

0
A- A A+
Džejms Palota Foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno

Predsednik Rome Džejms Palota saopštio je danas da će on i klub donirati 150.000 evra za lečenje i rehabilitaciju navijača Liverpula Šona Koksa, koji je povređen uoči duela Liverpula i Rome u Ligi šampiona.

Iz rimskog kluba poručili su da će klub uručiti 100.000 evra, a sam predsednik Palota dodaće još 50.000.

Osim finansijske, Rimljani su ponudili svaku drugu moguću pomoć, kako bi se Koks u potpunosti oporavio od povreda zadobijenih pre sedam meseci.

Koksa su krajem aprila povredili rimski huligani pred polufinalni dvoboj dva tima, a uoči revanša. igrači "vučice" pružili su podršku nesrećnom 53-godišnjem navijaču "redsa", tako što su nosili majice sa natpisom "Napred Šon".

"Ono što se desilo Šonu Koksu ne bi smelo nikada da se desi nekome ko je krenuo na fudbalsku utakmicu. Mislima smo od tada pa do danas uz Šona, Martinu i celu njihovu porodicu. Nadamo se da će Šon uspeti u potpunosti da se oporavi što pre", rekao je Palota.

Šonova supruga Martina utučena je zbog svega što se desilo.

"Naš život okrenuo se za 180 stepeni nakon onoga što se desilo Šonu. Ne izgleda da će se Šon uskoro vratiti kući, čak i uz sve napore lekara, koji će potrajati godinama. Biće mu potrebna nega do kraja života. Zahvaljujemo se na donaciji Romi i gospodinu Paloti", istakla je Martina Koks.

Povezano

Sve vesti