mondo.rs

Beograd spreman čeka basket spektakl 3x3

Autor:

U prestonici Srbije sredinom jula biće održan renomirani basket turnir pod pokroviteljstvom FIBA

2
A- A A+
basket turnir 3x3 beograd 2019 Foto: promo/FIBA Challenger Belgrade 2019

Beograd se uveliko priprema da ugosti svetske basketaše u julu. U prestonici Srbije biće odigran FIBA 3x3 čelendžer, prvi turnir tog renomea kod nas, na kojem će se 16 najbolje rangiranih svetskih ekipa boriti za nagradni fond od 40 hiljada dolara.

Direktor turnira Nikola Koprivica, bivši košarkaš i svojevremeno član svih mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje, najavljuje da će ovaj turnir biti ne samo vrhunski sportski događaj, već i fantastična zabava za sve posetioce koji će moći da uživaju u zanimljivom pratećem programu.

"Srbija je velesila u basketu 3x3 i u prilog tome govore rezultati naših basketaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Takođe, čak tri naša tima nalaze se među 10 najboljih svetskih ekipa. Međutim, i pored svega toga Srbija nije domaćin nijednog značajnijeg turnira. To smo želeli da promenimo", rekao je Nikola Koprivica.

"Stupili smo u kontakt sa predstavnicima FIBA čvrsto rešeni da organizujemo čelendžer 3x3 u Beogradu. Želja nam je bila da na neki način nagradimo naše basketaše za sve uspehe u prethodnom periodu, da budu u prilici da igraju pred domaćom publikom, ali i da popularišemo basket 3x3 koji je jedan od najbrže rastućih sportova na svetu, koji će imati i svoju premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine".

Na platou na severnoj strani Beogradske arene, na 2.200 kvadratnih metara polovinom jula biće prava basketaška oaza.

"Biće postavljena dva terena, glavni sa montažnim tribinama, kapaciteta hiljadu mesta, i pomoćni teren. Planirana je FAN zona gde će biti organizovano pregršt igrica za posetioce koji će imati priliku da pokažu svoje basketaške veštine, kao i štandovi sponzora sa raznim aktivacijama koji će pripremiti brojne poklone. Cilj nam je da napravimo mali sajam sporta, gde ćemo omogućiti zanimljiva dešavanja za decu ali i njihove roditelje od prepodnevnih sati do kasno uveče. Ulaz će biti besplatan jer želimo da privučemo što više ljudi i omogućimo im da uživo vide najbolje svetske basketaše", naveo je Koprivica zahvalio gradu Beogradu gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Beogradskoj areni i Košarkaškom savezu Srbije na podršci u organizaciji.

Izvor: Youtube/Jovo Karanović

Beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.

MONDO FILM: 3x3 - Priča o svetskim šampionima u basketu

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti