Beta

Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela

Autor:

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", kazao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela Foto: MN PRess

Generalni srekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se prvi put u Srbiji superligaški fudbal igra na "izvanrednim terenima", posle velikih investicija i rekonstrukcija i naveo da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji klubova.

"Prvi put se u Srbiji elitni fudbal igra na izvanrednim terenima. Reprezentacija sada može da bira gde će da igra, jer u slučaju loših vremenskih uslova, pored stadiona 'Rajko Mitić' i stadion u Humskoj sada ima grejače koji omogućavaju akterima optimalne uslove za igru. Za dva meseca smo dostigli najviši nivo na ovom planu, a važno je istaći da su i klubovi angažovali zavidna sopstvena sredstva, Napredak, Partizan... Investicije su u toku, postavljamo semafore, reflektore, ukupna investicija je višemilionska", rekao je Šurbatović za sajt FSS.

FSS je zajedno sa klubovima i Zajednicom Superlige pokrenuo projekat rekonstrukcije terena širom Srbije, uložena su velika sredstva, a praktično nove terene dobili su Vojvodina i Proleter, Partizan, Mladost iz Lučana, Javor, Voždovac, Napredak, Radnik, Radnički iz Niša, Mačva.


"Posebno treba da istaknemo i pohvalimo TSC iz Bačke Topole, oni grade novi stadion po najvišim standardima Uefa, ali u isto vreme velika su ulaganja i na stadionu u Senti gde trenutno igraju svoje utakmice kao domaćini", naveo je on.

Kako se navodi, sredstva su dobili svi klubovi Superlige, ali su Čukarički, Rad, Inđija, kao i Bačka i Zemun iskoristili sredstva i za neke druge namene.

Foto: MN Press

Šurbatović je rekao i da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".

Naveo je da je "na delu sveopšta fudbalska infrastrukturna revolucija u Srbiji i da se, zahvaljući državi, uskoro kreće u rekonstrukciju i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima Uefa".

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", dodao je Šurbatović.

Takođe, ulaže se u Sportski centar u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gde će moći da se igraju utakmice elitnog ranga, a zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.

SVE INVESTICIJE

Vojvodina/Proleter - na stadionu Karađorđe zamenjena trava,urađena drežana, zalivni sistem
Crvena zvezda - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Radnik - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Radnički - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem i radovi na tribinama
Partizan - zamenjena trava, nova drenaža, zalivni sistem, instalirani grejači
Mladost - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Voždovac - zamenjena stara veštačka trava najnovijom generacijom veštačke trave
Mačva - zemenjena trava sa kompletnom drenažom, uražen zalivni sistem
Javor - zamenjena trava sa kompletnom drenažom, zalivni sistem,nove ograde, plus radovi na stadionu
Napredak - urađen kompletan teren sa drenažom i novom travom,zalivni sistem, plus radovi na stadionu i tribinama

Povezano

Sve vesti