RG: Ani lekcija od Klejbanove

Ruskinja Alisa Klejbanova moćnom partijom je raspršila nade u dobar rezultat Ane Ivanović na Otvorenom prvenstvu Francuske - 6:3, 6:0.

44
A- A A+

Kada je prvi put nastupila na Rolan Garosu, maja 2005, Ana Ivanović još je bila maloletna, ali je plasmanom u četvrtfinale nagovestila uspon na teniski tron.

Dani slave i podizanja pehara 2008. godine sada izgledaju mnogo daleko...

Ana je porazom od Alise Klejbanove (28. nosilac) u drugom kolu ostvarila najslabiji rezultat u karijeri na pariskoj šljaci.

Isprva je delovalo da je srpska teniserka spremna da se revanšira Ruskinji za eliminaciju sa prošlogodišnjeg Australijan opena, pošto je u prvom gemu napravila brejk, zatim povela sa 2:0 i zapretila još ubedljivijim vođstvom.

Ipak, kada je Klejbanova sprečila drugi brejk i smanjila na 2:1, bio je to početak perioda u kojem je na terenu, uglavnom, postojala samo jedna igračica.

Klejbanova je dobila 12 od poslednjih 13 gemova i završila meč za sat i šest minuta, ubedljivo i impresivno - 6:3, 6:0.

Ana je napravila čak sedam dvostrukih servis grešaka i slala nedovoljno dobre udarce sa osnovne linije. Njena naoko nezgrapna protivnica mnogo bolje je kanalisala agresivnost, a i pokazala više samopouzdanja.

Za Klejbanovu nije bilo izgubljene lopte, šprintala je uz osnovnu liniju, ka mreži, potom uspevala da odigra precizne udarce...

Ivanovićeva se nije predavala, ali čak i kada je dolazila do dvostruke brejk lopte (15:40 pri rezultatu 0:1 i 0:4 u drugom setu), Ruskinja je odgovarala snažnim servisima i dodatno rušila moral nekada prve igračice sveta.

Zanimljivo je da su i jedna i druga imale po šest prilika za brejk, ali je Klejbanova iskoristila pet, a Ana samo onu prvu.

"Poraz je posledica kombinacije nekoliko stvari. Ne mislim da sam igrala toliko loše. Na momente je delovalo da ona (Alisa Klejbanova) ne može da promaši", ocenila je Ana Ivanović.

Klejbanova će se u sledećem kolu najverovatnije sastati sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, koja u trenutku prekida zbog kiše vodi protiv favorizovane Poljakinje Agnješke Radvanske (8) - 7:5, 5:2.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Povezano

Sve vesti