VIMBLDON: Pljunuo ka publici, pa predao meč

Viktor Hanesku, kome su navijači sa tribina dobacivali, pljunuo je prema publici i predao meč trećeg kola Vimbldona.

7
A- A A+

Rumunski teniser predao je u petak Nemcu Danielu Brandsu zbog navodne povrede noge.

Viktor Hanesku je u tom susretu imao prednost od 2:0 u setovima, a predao je pri rezultatu 3:0 za njegovog protivnika u petom setu.

Hanesku je predao meč sasvim naglo, ostavivši zbunjene sudiju i Brandsa, a sve je usledilo posle obračuna sa delom navijača na tribinama Terena 18 koji su navijali za Nemca.

Pri rezultatu 2:0 za Brandsa, pre početka svog servis gema, Rumun je pljunuo u pravcu nemačkih navijača, što su televizijske kamere jasno zabeležile.Sudija nije video taj ispad i Viktor Hanesku je nastavio da servira, tendenciozno praveći dvostruke servis greške i prestupe.

Između te serije namernih promašaja rumunski teniser je još nekoliko puta opsovao u smeru naicjača, zbog čega ga je sudija opomenuo. Na kraju je predao meč, a arbitar mu nije pružio ruku.

"Neko je Haneskuu nešto dobacio sa tribina. Ne znamo šta. Posle toga teniser je pljunuo u smeru tribina gde su sedeli ti ljudi. Nakon toga je, čini se, namerno grešio prilikom servisa. Takođe je psovao u smeru istih navijača", objasnio je portparol turnira i dodao da se Hanesku zvanično povukao zbog povrede i da je sudijska komisija pokrenula istragu o ovom događaju .

Prema pravilniku grend slem turnira, Viktoru Haneskuu preti kazna od 10.000 američkih dolara za nesportsko ponašanje.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti