Stojkoviću aplauz, ovacije Kleu

Bivši golman Crvene zvezde pozdravljen aplauzom na debiju u Partizanovom dresu, ljubav Grobara i Klea sve veća.

19
A- A A+

Vladimir Stojković je, ipak, dobio aplauz u Humskoj!

Bivši golman Crvene zvezde, zvezda prelaznog roka ovog leta, bio je u dilemi kako će ga prihvatiti Grobari. Međutim, kada je sa ekipom izašao na teren stadiona u Humskoj strah je nestao.

"Sigurno da je prethodnih dana bilo malo teško. Međutim, stavrno su me lepo dočekali i oduševljen sam. Zahvaljujem im se na tome i nadam se da ćemo i u narednom periodu beležiti pobede", rekao je novi golman Partizana.

Slika je bila zaista čudna. Stojković je i ranije dolazio na stadion Partizana, ali u ulozi golmana Zvezde, Zemuna ili reprezentacije. Sada je u dresu sa brojem 88 na leđima i rukavicama na rukama prvi put čuvao gol Partizana.

"Zaista je bilo malo čudno zbog svega što se dešavalo prethodnih dana, ali već od prvog minuta sve je nestalo", rekao je Stojković i izrazio nadu da će kakao vreme bude odmicalo podizati formu.

"Ovim 'malim' utakmicama prvenstvo se dobija i gubi, ali je sigurno da su nam u glavama i utakmice u Ligi šampiona za koje nam dodatni motiv nije potreban."

Igrao se 30. minut kada su Grobari skandirali ime najomiljenijeg fudbalere svih vremena Dragana Mancea, kojem se u petak navršilo 25 godina od smrti. Upravo u tom minutu Brazilac Kleo, koji danas nosi tu čuvenu Partizanovu "devetku" i koji ima 25 godina, postigao je retko viđen gol - baš brazilski, "makazicama".

Kakva simbolika!
Dobio je ovacije oko 6.000 gledalaca koji su mu skandirali: "Kleo Srbine".

"Važno mi je da dajem golove zbog samopouzdanja, ali pre svega da tim pobeđuje i da budemo na prvom mestu."

Da li je video transparent na istočnoj tribini "Edson Arantes do Nasimento Kleo"?

"Da video sam, bila je to dodatna motivacija za mene."

Još jedan fudbaler debitovao je pred Grobarima. Reč je o Medi Kamari. Svaki njegov potez navijači su ispratili apaluzima.

"Za prvu utakmicu i nije bilo toliko loše. Trebaće mi period da se adaptiram, ali znam da mogu bolje. Grobari su me super primili, fantastični su i dopada mi se atmosfera."

Upitan šta misli o kvalitetu lige u Srbiji, dosadašnji igrač Helsinkija je rekao da je kvalitet dobar, jer ako ekipa koja je među poslednjima na tabeli igra dobro, to samo potvrđuje da liga nije slaba.

(P. Vujić - MONDO, foto: FK Partizan)

Povezano

Sve vesti