Manćini spušta Balotelija na zemlju

Menadžer Mančester sitija poručio je svom fudbaleru da reči mora da potkrepi delima, kao i da se fudbal najbolje igra kada si nasmejan.

5
A- A A+

Roberto Manćini smatra da je Mario Baloteli na terenu previše tmuran, a u izjavama provokativan kada za tim nema potrebe.

Pošto je u utorak primio nagradu "Tutosporta" namenjenu najboljem mladom fudbaleru Evrope, napadač Mančester sitija je izjavio da nije čuo za drugoplasiranog Džeka Vilšira iz Arsenala, kao i da jedino Leu Mesiju priznaje da je bolji.

"Takve stvari može da izjavljuje samo ako igra dobro na svakoj utakmici. A da bi u kontinuitetu igrao dobro, fudbaler mora da nosi osmeh na licu".

Da Baloteli nije takav videlo se, recimo, na utakmici Lige Evrope protiv Red Bula (3:0), kada postizanje gola nije propratio radovanjem.

"Dobro je kad igrač veruje u sebe i ja mislim da Baloteli ima potencijal da bude jedan od najboljih na svetu. Ali ako stvarno misli to što je rekao, onda mora da napreduje kao fudbaler i mora taj napredak da pokaže na terenu", istakao je Manćini.

Baloteli je u ponedeljak zamenjen pri kraju utakmice sa Evertonom (1:2), ali bi trebalo da bude spreman za nedelju i gostovanje u Njukaslu.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti