Jovanović: Drugo poluvreme? Bez komentara!

Trener Partizana mt:s šokiran padom u igri nakon poluvremena, igrači razočarani sopstvenim izdanjem. Duško Ivanović pričao samo na španskom jeziku.

18
A- A A+

Košarkaši prvaka Srbije ponovo nisu imali karakter i kolektivni duh da se održe u utakmici na gostujućem parketu, kada protivnik počne da stvara opipljiviju razliku.

Kaha Laboral je imala i 26 poena prednosti, na kraju slavila rezultatom 87:71 i osvojila drugo mesto u grupi A, dok Beograđani idu u Top 16 kao četvrti. Na žrebu 4. januara neće moći da izvuku Valensiju, Lijetuvos Ritas i Lotomatiku.

"Bilo smo veoma loši u odbrani u drugom poluvremenu. Imali smo slab pristup i razlika je brzo postala prevelika... Čestitam rivalu i treneru Dušku Ivanoviću na potpuno zasluženoj pobedi", rekao je Vlada Jovanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, prvih 20 minuta igre nije bilo toliko loše.

"Kontrolisali smo skok i šut za tri poena Mirze Teletovića, što je veoma važno kada se igra protiv Kahe. Međutim, dva minuta pre odlaska na odmor smo izgubili kontinuitet odbrane, primili dve trojke i oni su se odlepili".

Šef stručnog štaba Kahe Laboral Duško Ivanović novinarima se obratio samo na španskom jeziku, a niko od domaćina nije želeo da prevede njegovu izjavu srpskim izveštačima!

Mirza Teletović, koji je svih 17 poena postigao u drugom poluvremenu, istakao je da su crno-beli njegovom timu zadavali velike probleme.

"Igrali su odličan presing u prvom poluvremenu, ali smo u pauzi shvatili šta treba da radimo i stvari su legle na svoje mesto".

Igrači Partizana nisu bili raspoloženi, pošto su svi bili svesni da su razočarali.

"Zaslužen poraz. Loše smo igrali u odbrani, bili slabiji u skoku. Treba sada da se koncentrišemo na nastavak sezone i Jadransku ligu. Čeka nas važna utakmica sa Cibonom", rekao je srpskim izveštačima u Španiji Dušan Kecman.

"Jako loše izdanje, bez prave energije, bez skoka u odbrani, bez šuta i sa mnogo gluposti", nadovezao se Dragan Milosavljević.

Istog mišljenja bili su i drugi igrači crno-belih, pa je Raško Katić rekao da "ne boli toliko poraz kao poraz, već način na koji smo izgubili".

Posebno razočaran bio je Džejms Gist, koji je u prvom poluvremenu odlično čuvao Teletovića.

"Bili smo stvarno loši, ne znam šta da kažem. Žao mi je što sam zbog ličnih grešaka morao da izađem na početku treće četvrtine, pa se Teletović raspucao", naveo je Gist.

"Nismo iskoristili šansu da možda dođemo i do drugog mesta. Nismo imali energiju, nismo se dovoljno zalagali", zaključio je Jan Veseli.

(Beta)

Povezano

Sve vesti