Antelj: Mi vama milione, a vi nas napadate...

"Smatram da nije u redu da oni koji su najviše imali koristi od Teniskog saveza Srbije i kojima je u prethodnom periodu isplaćeno preko 2.000.000 dolara sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa", kaže predsednik Skupštine TSS Đorđo Antelj.

17
A- A A+

U oštroj razmeni forhenda pred očekivanu Izbornu skupštinu Teniskog saveza Srbije, između opcije koju zastupa aktuelni predsednik Slobodan Živojinović sa jedne, odnosno predvodnik pokreta za promene Srđan Đoković sa druge strane, poslednji udarac zadao je jedan od zagovarača Bobine opcije.

Predsednik Skupštine TSS Đorđo Antelj obratio se javnosti saopštenjem u kojem, između ostalog, postavlja pitanje: "Kako je moguće da nas sada napadaju oni kojima smo isplatili dva miliona dolara!?"

Iako Antelj nije direktno prozvao nikoga, očigledno je da se obraća opciji Srđana Đokovića, a možda čak i igračima, koji su podržali oca Novaka Đokovića.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

"U svetlu najnovijih zbivanja oko Teniskog saveza Srbije, kao zaljubljenik u tenis u čiji razvoj godinama unazad ulažem, posebno u razvoj mladih teniskih talenata i kao predsednik skupštine Teniskog saveza Srbije, smatram da nije u redu da oni koji su najviše imali koristi od Teniskog saveza Srbije i kojima je u prethodnom periodu isplaćeno preko 2.000.000 dolara sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa i bacaju kamenje na izvor gde su se napili vode.

Da li će doći do promene u vrhu Teniskog saveza Srbije, zavisi isključivo od moralnih i stručnih kapaciteta onih koji to predlažu.

Da li oni zaista imaju poštene namere i da li su spremni da deo sopstvenog kapitala ulože u teniski pul Srbije? Oni to očigledno nisu uradili, već sanjaju kao deca da će članovi Upravnog odbora doneti novac, a oni će raditi kako njima odgovara.

Istu ideju su imali rukovodioci Teniskog saveza pre nas, pa su nam ostavili 50.000 dolara minusa u kasi, a mi smo za samo nekoliko meseci imali u kasi preko 250.000 dolara, što sopstvenog uloženog novca, što novca od sponzora.

Plejada naših vrhunskih tenisera svetskog ranga nije došla slučajno, a svi teniski aktivisti i posebno profesionalni teniseri dobro znaju koliko je ko uložio sopstvenih para i truda u razvoj srpskog tenisa i to onda kada tenis u Srbiji uopšte nije bio popularan. Zato je većina klubova jedinstvena u nameri da ne dozvoli nikome da privatizuje TSS.

Pre deset godina rekao sam da je naša vizija 'Srpski tenis u svetskom vrhu' i da zato ulažem u teniski sport koji u to vreme nije bio popularan kao danas. Mi danas imamo obavezu da nastavimo da ulažemo znanje i finansijska sredstva u mlade teniske talente i stvaramo nove teniske zvezde koje će nastaviti da hodaju stazama na kojima su danas naše proslavljene teniserke i teniseri. Rezultati koje postižu naši mladi talenti na međunarodnim takmičenjima pokazuju da smo na dobrom putu.

Ako želimo dobro srpskom tenisu koji to zaslužuje, onda moramo poslati pozitivnu poruku teniskoj javnosti. Svaka dobronamerna i činjenično utemeljena kritika je dobro došla, da nas sve probudi da smo dosta postigli, ali i da možemo još bolje. Sve to mora biti urađeno transparentno na demokratski i dostojanstven način.

Da bismo zajedno utvrdili šta je istinski interes našeg tenisa, potreban je trud i zdrav razum - smatram da smo mi, aktivni učesnici u našem tenisu, najviše odgovorni iz razloga koji su mnogo viši i širi od međusobnog prepucavanja, i treba da budemo pokretačka snaga daljeg omasovljenja i razvoja srpskog tenisa. To srpski tenis i zaslužuje.

Moramo pre svega i iznad svega raščistiti sa sobom i u sebi, da nam je primarni interes i obaveza da sačuvamo ugled, dostojanstvo i sve vrednosti koje teniski sport afirmiše", potpisao je Đorđo Antelj, predsednik skupštine Teniskog saveza Srbije i vlasnik TK Gemax.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti