Nađa Higl: Doktoriraću,od plivanja se ne živi

Nađa Higl gleda ka Londonu, ali i životnom putu. Planira da diplomira, jer, kako kaže, od plivanja "hleba nema".

27
A- A A+

Nađa Higl oduševila je sve ljubitelje plivanja 2009. godine na Svetskom prvenstvu u Rimu gde je osvojila zlato i oborila svetski rekord, ali osim Olimpijskih igara u Londonu, glavni cilj u životu joj je doktorska disertacija.

Srpska plivačica otvorila je dušu "Nezavisnim novinama" rekavši da je upisala master za diplomatiju i bezbednost kao rezervni plan za budućnost.

"Planiram i da doktoriram, jer od plivanja definitivno ne može da se živi", izjavila je 24-godišnja Srpkinja, koja se nalazi na pripremama u Banjaluci.

Iako su joj "osvajanjem" Rima na 200 metara prsno obećani mnogo bolji uslovi za trening, priznala je da se nije mnogo toga promenilo.

"Ništa se nije popravilo. Bazeni se ne grade, i dalje plivamo u 25-metarskim bazenima. Meni je ovo prva nedelja u 50-metarskom bazenu, a sezona se završava za tri meseca. Trebalo bi minimum šest meseci da se pripremam u velikom bazenu kako bih sezonu odradila kako treba. Sponzora slabo ima. Svi te tapšu kada je medalja u pitanju, a čim se malo pogoršaju rezultati, niko neće ni za četvrto mesto da pomaže", rekla je Higl.

Srpska plivačica je dodala da joj je ove sezone glavni cilj dobar nastup u julu na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

"Šangaj je glavni cilj ove sezone, ali usputna stanica do Londona 2012. Zasad sve ide po planu iako se oporavljam od prošlogodišnje povrede ramena. Napredujem svakim danom sve više, a to je najbitnije".

Nađa još nema normu za Olimpijadu u Londonu, ali veruje da će biti učesnica u Londonu 2012.

"Ponašam se kao da imam i spremam se za OI. Za London se spremam četiri godine i Rim, Budimpešta i Šangaj su samo prolazne stanice", rekla je Higl.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti