Slovaci ljuti na svoje teniserke

Mediji u Slovačkoj kritikuju Hantuhovu i Ribarikovu, ističući da su "izgubile dobijen meč" protiv reprezentacije Srbije.

12
A- A A+

Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova imale su prednost koja se ispušta jednom ili dva puta u karijeri - 1:0 u setovima i 5:1 u gemovima u drugom setu.

Jelena Janković i Aleksandra Krunić na to su odgovorile osvajanjem šest vezanih gemova i izjednačenjem na 1:1, dok su u trećem setu napravile brejk pri vođstvu Slovakinja od 5:4.

"Hantuhova i Ribarikova krenule su sjajno, a izgubile su zbog svoje lakomislenosti i grešaka. Nisu psihički izdržale to što su imale suverenu prednost i što mogu lako da prođu dalje", navele su "Hospodarske novine".

"Slovačke teniserke pretvorile su u poraz i ono što se nije moglo", piše dnevnik "SME" i dodaje da je inače smireni selektor Slovačke Matej Liptak, obuzet emocijama, teško pronalazio reči.

"Nekoliko loptica je pokvarilo sve. Krivo mi je što dugo nećemo biti tako blizu Svetske grupe, ali uprkos porazu želim da pohvalim naše teniserke, koje su se borile do kraja", kazao je Liptak.

Za Hantuhovu je poraz u dublu od Jankovićeve i Krunićeve "velika frustracija".

"Bile smo blizu pobede nad jednim od najboljih timova sveta. Do rezultata 6:2, 5:1 smo igrale super. Sve nam je polazilo za rukom, a onda...", rekla je Hantuhova.

Preokret u toj partiji pripisuje tome što se u jednom trenutku razigrala Aleksandra Krunić.

"Odjednom smo popustile i prestale da igramo agresivno. Uz svo poštovanje prema Srpkinjama, one nemaju osećaj za dubl i nisu ništa ekstra odigrale. Mi smo se prilagodile njihovoj igri i to je bio problem".

Slovačke teniserke dodale su da ih poraz posebno posebno boli zbog sjajne podrške domaćih navijača u Bratislavi.

(Beta)