Čitaoci MONDA izabrali idealnih XI Superlige!

Čitaoci MONDA odgovorili su trenerima timova Superlige. U nečemu su se dve večito suprotstavljene strane složile, u nečemu ne.

16
A- A A+

SVI SMO MI MALO TRENERI...

Dan nakon što je 16 trenera superligaških ekipa glasanjem izabralo idealni tim sezone, čitaoci našeg portala su putem komentara slali svoje idelane timove, a prostim sabiranjem glasova došli smo do tima, o kojem se slažete da je bio najbolji ove sezone.

U izboru trenera, u napadu je bilo "nerešeno" između Andrije Kaluđerovića i Ivice Ilieva (po šest glasova), pa su u nedostatku propozicija obojica svrstana u tim sezone 2010/11, koji je tako brojao 12 igrača. U glasanju koje smo mi sproveli, ni na jednoj poziciji nije došlo do dupliranja glasova, pa tako naš tim ima 11 fudbalera.

MONDO idealnih XI: Bojan Šaranov (OFK Beograd, 14) - Pavle Ninkov (Crvena zvezda, 26), Stefan Savić (Partizan, 26), Mladen Krstajić (Partizan, 10), Duško Tošić (Crvena zvezda, 9) - Mohamed "Medo" Kamara (Partizan, 9), Slobodan Medojević (Vojvodina, 18), Stefan Babović (Partizan, 21), Evandro Goebel (Crvena zvezda, 20) - Prins Tejgo (Partizan, 14), Abubakar Oumaru (Vojvodina, 20).

Rezerve: Vladimir Stojković (Partizan, 8), Milan Vilotić (Crvena zvezda, 8), Aleksandar Lazevski (Partizan, 6), Miroslav Vulićević (Vojvodina, 3), Georgij Merebašvili (Vojvodina, 8), Radosav Petrović (Partizan, 6), Andrija Kaluđerović (Crvena zvezda, 9).

Uporedite tim koji ste izabrali sa onim koji su izglasali treneri, a on izgleda ovako:

SUPERLIGA idealnih XII: Bojan Šaranov (OFK Beograd) - Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Stefan Savić (Partizan), Danijel Mojsov (Vojvodina), Duško Tošić (Crvena zvezda) - Radosav Petrović (Partizan), Slobodan Medojević (Vojvodina), Evandro Goebel (Crvena zvezda), Stefan Babović (Partizan) - Ivica Iliev (Partizan), Abubakar Oumaru (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Crvena zvezda).

Dakle, sa trenerima ste se složili oko toga da je Šaranov najbolji golman Jelen Superlige za sezonu 2010/11, da je Ninkov neprikosnoven na mestu desnog beka, a Savić na mestu jednog stopera, dok mislite da je Krstajić ipak bolji od Mojsova (6), koji prema vašim glasovima zauzima četvrto mesto iza Milana Vilotića iz Crvene zvezde (8).

Najzanimljivije glasanje bilo je za poziciju levog beka, a nekolicina vas koji ste poslali idealne timove putem komentara, ostavila je upražnjeno to mesto, smatrajući da u našem fudbalu ne postoji igrač koji zaslužuje da bude u idealnom timu. Ipak, oni koji su uvrstili nekoga, prednost su dali Tošiću, ispred Aleksandra Lazevskog iz Partizana (6), Milana Rodića iz OFK Beograda (3), a naveli ste čak osam različitih rešenja za to mesto, od kojih je samo Vladan Pavlović iz Vojvodine dobio više od jednog glasa.

"Upisali" su se i Dragan Šarac iz Spartaka, Nikola Leković iz Rada, Li Adi iz Crvene zvezde, koji je imao tri glasa, ali u borbi za poziciju stopera, jedan glas otišao je i Krstajiću.

U veznom redu, ispostavilo se slučajno ili ne, četvorica igrača sa najviše glasova mogla bi perfektno da se uklope u formaciju 4-4-2, jer su u oštroj konkurenciji pobedili jedan izrazito defanzivni vezni, jedan nešto ofanzivniji koji deluje u sredini i dva izrazito ofanzivna fudbalera veze, koji vole da igraju bliže desnoj, odnosno levoj aut liniji.

Kamara bi u toj postavci vršio defanzivne zadatke, ispred njega delovao bi Medojević, desno bi bio Babović, a levo Evandro. U tome ste se razišli sa trenerima samo po pitanju Kamare, jer "struka" misli da je na toj poziciji bolji njegov klupski kolega iz Partizana, Petrović (6). On je u vašem izboru bio drugi "ispod crte" u konkurenciji za vezni red, iza Merebašvilija (8). Naveli ste čak 23 različita vezna fudbalera u svojim izborima, a solidan broj glasova dobili su i Predrag Luka iz Rada (5), Saša Ilić iz Partizana (4), Darko Lazović iz Zvezde (4), Marko Mirić iz Spartaka (4), itd.

U napadu, samo naizgled je bilo neizvesno, jer su Tejgo i Oumaru ubedljivo pobedili ispred Kaluđerovića i Ilieva, koji su našli mesto u idealnom timu po izboru trenera, ali kod vas bi bili na klupi sa devet, odnosno sedam glasova. Pominjani su još Brana Ilić iz Vojvodine (2), Kleo iz Partizana (2), Aleksandar Katai iz Vojvodine (2), itd.

Bilo bi lepo saznati kako bi ovaj tim, koji ste izabrali, delovao na terenu...

(Priredio: N. Janković - MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti