"Đoković - ne da vam da dišete"

Tako je Gaske komentarisao poraz od Novaka, koji tvrdi da ne dozvoljava sebi opuštanje ni kad već ima dobijen meč.

15
A- A A+

Novak Đoković nezaustavljivo grabi, pred zahuktalim Srbinom pao je i Rišar Gaske u četvrtom kolu Rolan Garosa - 6:4, 6:4, 6:2.

Srbin "metla" sve pred sobom i to po kratkom postupku. Međutim, tvrdi da se ne opterećuje rekordima iako mu samo jedna pobeda nedostaje da izjednači rezultat Džona Mekinroa, od 42 uzastopne pobede u sezoni. Drugi reket sveta poručuje da se fokusira samo na trenutni zadatak.

"Tako je bilo i protiv Gaskea. Samo sam razmišljao o njemu, ni o čemu drugom, a tako će biti i ubuduće. Videćemo koliko dalje mogu da idem", izjavio je Đoković pošto je savladao Francuza šesti put u njihovom sedmom međusobnom duelu.

"Ubedljivom sam pobedio, ali nije bilo lako kao što pokazuje rezultat. Nisam to, uostalom, ni očekivao. Znao sam da će Gaske imati podršku sa tribina i zbog toga sam morao dodatno da se skoncentrišem. Čak i u trećem setu, pri dva brejka prednosti, nisam se opuštao, jer nisam želeo da mu dopustim šansu za eventualni povratak u meč", objasnio je 24-godišnji Srbin.

Iako već mesecima igra na neverovatno visokom nivou, Đoković smatra da i dalje napreduje.

"Veoma sam zadovoljan. Igram najbolji tenis u životu, a mislim da sam u nedelju bio sigurniji nego na prethodnom meču, zbog čega svakako mogu da budem srećan. Jednostavno nastojim da zadržim ovaj nivo igre i da razmišljam samo o duelu koji mi predstoji".

Naredni rival biće mu Fabio Fonjini, koji je dobio maratonski meč sa Albertom Montanjesom, ali ga je završio povređen. Pojavile su se glasine da bi Italijan čak mogao da se preda pre izlaska na teren.

Rišar Gaske je svestan da nije imao sreće prilikom žreba, jer je već u četvrtom kolu Rolan Garosa morao da igra protiv nepobedivog Srbina.

"Bez obzira što me je prethodni meč iscrpeo, protiv Đokovića nisam imao nikakvih šansi. On vam ne da vremena da dišete, a bekhend mu je savršen. Tako dobro kontroliše udarce i lopticu udara tako jako da jednostavno nemate vremena da je uhvatite", izjavio je Francuz i dodao:

"Nikada ne pada u igri i mislim da je njegov tenis savršen. Neverovatno je kako udara lopticu i reternira, ja prosto nisam imao nikakvih šansi", zaključio je Gaske.

(Tanjug, MONDO, foto Guliver/Getty images)
Tagovi:
Sve vesti