Čović: Zvezda ostaje Zvezda

Nebojša Čović najavljuje da će se sednica skupština Crvene zvezde održati za koji dan i demantuje da će Zvezda prestati da postoji.

22
A- A A+

Vlasnik FMP-a u izjavi za Žurnal kaže da je pronađen model po kojem bi Crvene zvezda nastavila da postoji i posle spajanja sa njegovim klubom,a na pitanje da li je tačno da će se novi klub zvati Crvena zvezda Beograd, odgovora - videćemo na skupštini kluba.

"Ali Crvena zvezda ostaje Crvena zvezda, i sve ovo se radi da bi ona nastavila da živi. To nije nikakvo prekidanje kontinuiteta, već da Zvezda nastavi život i pored teških problema, finansijske i pravne prirode", kaže Čović u izjavi za Žurnal i dodaje da će Crvena zvezda i FMP ozvaničiti stratešku saradnju.

Čović se nada da će skupština kluba sa Malog Kalemegdana biti održana do kraja nedelje:

"Iskreno se nadam da će to biti do kraja nedelje. Ne vidim razloga da iko ko je dobronameran prema Crvenoj zvezdi pravi gužvu.Naročito ne vidim razlog za analitiku kafića sa poluistinama kako je objavljeno u nekim medijima. Ako je interes da se sačuva Crvena zvezda, onda treba biti korektan i realan u informacijama. Sve drugo videće se kroz medije, ko se kako ponaša i ko ima kakav interes".

Govoreći o poveriocima kluba, Čović kaže:

"Nemojte da brinete, Oni u programu reorganizacije i restruktuiranja imaju značajnu ulogu.Sve što se radi, radi se isključivo po zakonu, a da li neki ljudi po kafićima poznaju ili ne poznaju zakon, to nije moja stvar".

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a već desetak dana treniraju zajedno u Železniku, a očekuje se da će odmah nakon skupštine biti poznato i ime trenera koji će ih voditi u novoj sezoni.

(MONDO)
Sve vesti