ATLETIKA (SP): Španović odustala zbog povrede

Srpska rekorderka u skoku u dalj odustala od nastupa na Svetskom prvenstvu zbog povrede skočnog zgloba.

3
A- A A+

Srpski tim koji se takmiči na Svetskom prvenstvu u Daeguu ostao je slabiji za važnog člana uoči starta šampionata. Ivana Španović odustala je od takmičenja u skoku u dalj zbog povrede.

Ona je tokom završnih priprema za SP izvrnula zglob, što se naknadno ispostavilo kao ozbiljnija povrede od onoga kako je izgledalo u prvom trenutku.

"U prvi mah izgledalo je bezopasno. Velika želja da dođem ovde omogućila mi je da potisnem bol, ali nažalost, nije se moglo do željenog cilja. Ceo tim na sve moguće načine pokušavao je da obezbolimo članak bandažom, menjali smo treninge, odlučila sam se i za injekciju, blokadu… Presudno je bilo kada nam je lekar bugarske reprezentacije dr Angel Lozanov savetovao da je najbolje da se okrenemo lečenju zgloba narednih nekoliko nedelja pa da se vratim zdrava na stazu", izjavila je za "Žurnal" Španovićeva, koja nije mogla da sakrije tugu.

"Želela sam toliko da mi ovo bude poslednje takmičenje u sezoni i da pokažem da sam najspremnija", dodala je srpska rekorderka sa skokom od 6,78 metara.

Srbija u Daeguu ima još osam takmičara.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti