Sjajan gest navijača Slobode

Navijači Slobode tokom utakmice protiv Jagodine prikupljali novac za pomoć 12-godišnjoj Užičanki kojoj je neophodna operacija.

20
A- A A+

Navijače fudbalskih klubova, one ratoborne i sklone nasilju, umemo i treba da kritikujemo. Ali, ima i svetlih primera kako organizovane navijačke grupe mogu da budu društveno korisne.

Pristalice užičke Slobode, takozvana grupa "Freedom Fighters", pokazali su kako svaki odgovoran građanin treba da se ponaša.

Na prvenstvenoj utakmici protiv Jagodine, na tribinama stadiona u Užicu, prikupljali su novac za pomoć 12-godišnjoj sugrađanki Neveni Jovanović kojoj je neophodna operacija kičme u rimskoj bolnici "Đemeli".

Ova učenica petog razreda već pet godina se leči od skolioze, a sada je potreban kompleksan hirurški zahvat, jer je poslednjim snimanjem magnetnom rezonancom otkriven tumor u kičmenom kanalu i kičmenoj moždini.

Cena operacije je 17.000 evra, a novac treba da bude prikupljen u narednih desetak dana.

Na sajtu Slobode objavljeno je da je klub donirao 50.000 dinara za Nevenu, a navijači su tokom subotnje utakmice prikupili čak 125.000 dinara što ukupno iznosi oko 10 procenata od ukupnog potrebnog iznosa za operaciju.

Bravo, momci!

Na sajtu Slobode objavljen je i broj žiro-računa za uplatu pomoći porodici Jovanović.

(MONDO - foto: FK Sloboda)

Povezano

Sve vesti