Volkov igra za Crnu Goru

Iako je odigrao jednu utakmicu u dresu Srbije, Volkov će moći, ubuduće, da igra za Crnu Goru. Branko Brnović potvrdio da je pozvao i fudbalera Partizana.

15
A- A A+

Vladimir Volkov je definitivno odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore.

Nezvanične informacije danas su postale zvanične nakon što je selektor crnogorske reprezentacije Branko Brnović saopštio spisak za prijateljski meč protiv Belgije, 25. maja u Briselu. Na tom spisku je i ime fudbalera Partizana.

"Volkov je i ranije imao želju da igra za Crnu Goru. Kvalitetan je igrač i može da nam pomogne i pojača konkurenciju. Ne vidim u tome ništa loše. Koristiće ovoj ekipi i zbog toga se ne bih vraćao na ono što se ranije dešavalo", rekao je Brnović novinarima u Podgorici.

Volkov je krajem prošle godine bio na prekretnici - sačekati Srbiju ili već tada prihvatiti poziv iz Crne Gore. Hitronogi levi spoljni igrač tada je izabrao "orlove", za koje je debitovao na turneji po Srednjoj Americi u novembru 2011.

Međutim, po novim pravilima FIFA, o čemu je MONDO već pisao, igrač koji upiše samo jedan nastup za seniorski tim neke države, ima pravo da promeni nacionalni dres.

Zanimljivo je da u reprezentaciji Crne Gore igraju mnogi bivši ili sadašnji igrači Partizana.

Osim Volkova, tu su i golman Mladen Božović (sada u Videotonu), Stefan Savić (Mančester siti), Milorad Peković (Grojter Firt), Simon Vukčević (Blekburn), Marko Ćetković (Jagielonija), Stevan Jovetić (Fiorentina), Andrija Delibašić (Rajo Valjenako).

(MONDO - foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti