Vujanić: Vujošević se ne odbija!

"Nisam mogao da poželim boljeg učitelja od Partizanovog stratega na startu trenerske karijere", istakao novopečeni član stručnog štaba srpskog šampiona

16
A- A A+

Miloš Vujanić bez ikakve najave sešće na trenersku klupu. Samo nekoliko minuta razgovora sa Duškom Vujoševićem bilo je dovoljno da kaže "doviđenja" igračkom, a "dobar dan" trenerskom poslu.

"Već duže vreme, posle prošlogodišnje teške povrede, razmišljao sam da stavim tačku na igračku karijeru. Približavam se 32. rođendanu, zaista je naporno vratiti se na teren posle svih povreda. Uvek sam se trudio da budem iskren prema ostalima i sebi. Polako, kako se gubio motiv za igranjem, misli su mi se više preusmeravale ka trenerskom poslu. A onda je usledio Duletov poziv. Nisam mogao da poželim lepši početak nove sportske deonice u životu, niti da imam boljeg učitelja na startu trenerske karijere", istakao je za "Novosti" Vujanić, pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu naredne sezone.

On ističe da će kao pomoćni trener Partizana imati zadatak da pomogne razvoju nekih novih klinaca koji su uživali u njegovim remek-delima sa parketa.

"Imam veliko igračko iskustvo. Želja mi je da sve što mogu prenesem mlađima. Posebno mi je zadovoljstvo što ću to raditi u klubu i sa trenerom koji je dao veliki pečat mojoj afirmaciji".

Vujanić je svestan, iako ima veliko igračko ime, da će morati da sedne u "školsku klupu". Tvrdi da je spreman za novi izazov.

"Naravno, tu sam i ja da učim. Već sam rekao da imam najboljeg učitelja - Duleta. Zatim, sa nama, kao prvi asistent je i Velimir Gašić, koji takođe poseduje veliko znanje i iskustvo. Da ne zaboravim i ostale momke u stručnom štabu, koji su tu već nekoliko godina. Dakle, sada je na meni da radim, a sve u cilju napretka naše ekipe", rekao je bivši reprezentativac, koji će treći put u karijeri sarađivati sa Vujoševićem.

Prvi put su im se putevi uksrstili u Partizanu od 2001. do 2003, kada su crno-beli osvojili dve nacionalne titule i jedan kup, a druga saradnja bila je na Eurobasketu u Švedskoj 2003, kada je trofejni stručnjak bio selektor, a Vujanić jedan od reprezentativaca SCG.

(MONDO)
Tagovi:
Sve vesti