Podraščanin pred OI: Četvrtfinale, a onda...

Srpski odški reprezentativac Marko Podrašcanin izjavio je da sa velikim nestrpljenjem očekuje start Olimpijskih igara.

0
A- A A+

Podraščanin je kao primarni cilj naveo plasman u četvrtfinale.

"Polako se oseća mala doza treme, jedva čekam da počne. Prve tri utakmice su nam najvažnije, protiv Amerikanaca, a zatim sa Tunisom i Nemačkom. To su dueli u kojima svako svakog može da dobije i ostaje nam da se što bolje pripremimo i daće Bog da zdravi dočekamo početak turnira", rekao je Podrašcanin Tanjugu.

On smatra da nijednog trenutka ne treba razmišljati samo o dvema pobedama u grupi koje garantuju četvrtfinale kako se ne bi ponovila priča sa prethodnih Igara u Pekingu.

"U Pekingu smo izgubili već dobijenu utakmicu od kasnijih šampiona Amerikanaca. Moramo spremni da dočekamo taj meč, maltene sa tom pobedom bismo gotovo osvojili medalju. Mi realno nismo favoriti, iako smo šampioni Evropi, neke ekipe su ispred nas u ovom trenutku, uostalom, mi smo se i plasirali tek na kraju. Ali, kad imamo dan možemo svakog da dobijemo", dodao je Podrasčanin.

Srbija će u Londonu igrati u B grupi sa selekcijama SAD, Tunisa, Nemačke, Brazila i Rusije, a plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe.

Prvi meč na Olimpijskim igrama izabranici Igora Kolakovića odigraće 29. jula protiv SAD od 17.45 sati po našem vremenu.

(Tanjug, foto MN Press - arhiva)
Sve vesti