UEFA ceni srpske sudije

Brojni srpski arbitri i posmatrači imaće posla ovog leta na međunarodnoj sceni - Petrović, Radoman, Jokić, Glođović...

8
A- A A+

Broj srpskih sudija i posmatrača suđenja koje je UEFA odredila za predstojeće evropske utakmice, imponuju Fudbalskom savezu Srbije.

Zoran Petrović određen je za posmatrača u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Sligo Rovers (Republika Irska) - Spartak Trnava (Slovačka). Utakmica će biti odigrana 26. jula.

Miroslav Radoman angažovan je za posmatrača istog dana u istom takmičenju na meču Hafnafjordur (Island) - AIK (Švedska).

Zdravko Jokić će biti posmatrač revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, 24. jula, na utakmici Debrecin (Mađarska) - Skenderbeg (Albanija).

Vlado Glođović iz Vrbasa deliće pravdu u drugom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Šerifa (Moldavija) i Ulisesa (Jermenija), takođe 24. jula. Sudijska Komisija FSS odredila je pomoćne i četvrtog sudiju za tu utakmicu, Branka Pavlovića, Dejana Potočana i Dejana Dimitrijevića.

To je samo potvrda da UEFA veruje srpskim sudijama, jer ih je delegirala za utakmice u prethodnim rundama kvalifikacija ove sezone.

Takođe, srpski arbitri imaće posla na međunarodnoj sceni i u avgustu i septembru.

Prijateljski meč između Crne Gore i Litvanije, 15. avgusta u Podgorici, sudiće Danilo Grujić, Dalibor Đurđević i Goran Kojić. Istoga dana, u Ukrajini, na centru će se naći Milorad Mažić, Milovan Ristić i Igor Radojčić. Oni će suditi prijateljsku utakmicu između Ukrajine i Češke.

Kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine počeće u septembru, a već sada se zna da će posla imati Milorad Mažić i Vlado Glođović.

(MONDO, foto MN Press)
Tagovi:
Sve vesti