Moj Telekom: Prijavi se Registruj se

Andrija, majstore!

U ambasadi Srbije u Londonu održan prijem, kojem su prisustvovali predsednik države Tomislav Nikolić i prvi osvajač medalje za našu zemlju na ovim OI Andrija Zlatić.

1
A- A A+

Andrija, majstore!

Ponos i zadovoljstvo!

Andrija, majstore!

To se večeras osetilo u ambasadi Srbije na Belgravija skveru u Londonu, gde je organizovan prijem za predsednika države Tomislava Nikolića, ali i strelca Andriju Zlatića koji je danas "upucao" bronzanu medalju, prvo odličje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu, ukupno 99. u istoriji olimpijskog pokreta u Srbiji.

Andrija, majstore!

Kada je Zlatić ušao u ambasadu, u elitnom delu Londona, odjekivao je aplauz, poneko: "Bravo, bravo!". Svi su hteli da se fotografišu sa čovekom koji je probio led što se tiče odličja.

Andrija, majstore!

A on - mrtav hladan! Kao da nije uradio ništa, kao da ovo radi svaki dan. Tek po koji osmeh i to je sve. Izjave, na žalost, nisu bile moguće, ali će već u nedelju Zlatić izaći pred novinare.Odbojkašica Jelena Blagojević rekla je da su posle poraza od Kine sve devojke bile razočarane, ali onda se u Olimopijskom selu raširio dobar glas - Andrija Zlatić je osvojio bronzanu medalju..

"To nas je baš obradovalo i podiglo i ulilo nam nadu da ćemo i mi biti bolje", rekla je Jelena.

Neskriveno zadovoljstvo predsednika OKS i nada da će svaki dan biti kao ovaj.

"Očekivali smo da strelci 'otvore' berbu medalja. Ovo je ogroman uspeh, pogotovo što mu ova disciplina i ne leži. Imamo veliki potencijal da napravimo najveći uspeh u istoriji srpskog sporta, odnosno od kad smo samostalni. Eto, prvi dan i prva medalja, imamo deset potencijalnih šansi, neka se samo ovako nastavi", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

(izveštač MONDA iz Londona, Predrag Vujić - foto: MONDO)
Tagovi:
Sve vesti