Nadal boluje od Hofa sindroma!

Izostanak španskog asa sa OI i US Opena ali i sve češće žalbe na bolove objašnjene ozbiljnim poremećajem u kolenu.

20
A- A A+

Nastavljaju se zdravstveni problemi Rafaela Nadala. Sjajni španski teniser je u obraćanju domaćim medijima objasnio sa kojim teškoćama se bori.

Naime, Nadal boluje od Hofa sindroma. Reč je o ozbiljnom poremećaju kolena kada se u zadnjem delu zgloba stvaraju masne naslage, koje pristiskaju tetive i meniskus i dolazi do preopterećenja kolena i jakih upala ligamenata.

Zbog ovog problema Španac je poražen na startu Vimbldona, iz istog razloga je propustio i Olimpijske Igre, masters turnire u Torontu i Sinsinatiju, a nedavno je najavio da neće učestvovati ni na US Openu.

"Sada mi je najvažnije da se oporavim, najmanje razmišljam o plasmanu na ATP listi", rekao je Nadal i nastavio:

"Moja karijera je u pitanju. Dugo se mučim s ovim problemom i vreme je da ga rešim".

Španski mediji prenose da se Hofa sindrom leči ili strogim višemesečnim mirovanjem ili operacijom, koja može da bude vrlo rizična.

Tim stručnjaka koji stoji iza Nadala smatrao je da je prva opcija, mirovanje, bolja po tenisera, ali očigledno je Španac ranije nego što je trebalo prekidao terapiju.

"Vratiću se na teren kada budem u stanju za to. Neću da žurim. Jako mi je teško što moram da propustim i US Open, jer sam uvek voleo da igram na ovom turniru. Ali, sada moram da mirujem i povratak na teren zavisi od stanja u kojem će biti moje povređeno desno koleno", kategoričan je bio Nadal koji nije siguran da li će biti spreman za polufinale Dejvis kupa koje se igra od 14. do 16. septembra.

(MONDO, foto:Guliver/Getty Images)
Tagovi:
Sve vesti