Tuča u Zvezdi! Udario Babalj na Asamou!

Napadači crveno-belih sukobili se na treningu u ponedeljak. MONDU u klubu potvrđeno da će biti kažnjeni. Disciplinsku meru odrediće trener Aleksandar Janković.

49
A- A A+

Dobri rezultati u poslednje vreme doneli su i dobru atmosferu među fudbalere Crvene zvezde, ali samo one koji igraju.

Oni drugi izuzetno su nervozni, što i ne bi trebalo da čudi.

Posle kratke "fudbalske" svađe i nekoliko uvreda u ponedeljak na treningu crveno-belih potukli su se visoki Eli Babalj i niski Natanijel Asamoa.

Ratoborne rezerviste, koji nikako da se domognu takmičarskih minuta, brzo su razdvojili saigrači. U međuvremenu uspeli su da razmene nekoliko udaraca, ali bez vidljivih posledica na licima.

MONDU je u klubu potvrđeno da će obojica biti "dobrano" finansijski kažnjeni, da će taj deo odluke rukovodstvo prepustiti treneru Aleksandru Jankoviću, ali i da će organi kluba nevezano za to razmotriti eventualno pokretanje disciplinskog postupka.

U Ljutice Bogdana rečeno nam je da ne bi trebalo da bude isključivanja iz prvog tima, najviše zbog toga što su ovakve stvari gotovo postale "normalne" u svetu fudbala.

Dolaskom Ognjena Mudrinskog "u minut do 12", koji je momentalno zauzeo mesto u startnoj postavi uz Filipa Kasalicu, Babalju i Asamoi verovatno je postalo jasno da će se znatno teže izboriti za mesto u špicu, pa je njihova nervoza donekle i razumljiva, ali nikako opravdana.

Klub je odlučio da visina kazne ostane interna stvar, a biće zanimljivo videti da li će Crvena zvezda do kraja sezone zadržati sve napadače koje ima na raspolaganju, s obzirom na to da će i ove takmičarske godine igrati samo Superligu i Kup Srbije.

Tuču su sa tribine videli i ljudi iz vrha kluba, među kojima i predsednik Vladan Lukić, kao i novinari dnevnih listova "Press", "Novosti" i "Žurnala".

Podsetimo da je Crvena zvezda prošle sezone u nekoliko situacija demantovala sukobe unutar tima.

Kadu Mendeš i Kristijan Borha poručili su prošlog jula da nije tačno da su se potukli u kafiću, dok je bivši trener Robert Prosinečki krajem novembra obrazlažući suspenziju Milana Vilotića indirektno potvrdio da se defanzivac jeste fizički sukobio sa Borhom.

Aleksandar Janković susretao se sa sličnim situacijama i tokom prethodnog boravka na klupi crveno-belih. Beogradski mediji izvestili su sa zimskih priprema 2008. godine u Italiji da je Ognjen Koroman na treningu izazvao kraći sukob sa saigračima, pa tuču, koja nije potvrđena u klubu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti