Traže novac za nastup u Dejvis kupu!

Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac očekuju da im Teniski savez plati za partije u dresu nacionalnog tima. Pominje se cifra od 200.000 evra.

75
A- A A+

Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac traže zajedno više od 200.000 evra kako bi nastupali za Dejvis kup reprezentaciju naše zemlje, piše dnevni list Kurir. Ovaj predlog teniseri su predsedniku TSS Vuku Jeremiću izneli nedavno u Njujorku, za vreme US Opena.

Kurir piše da Janko, očekuje 100.000, a Troicki i Zimonjić po 50.000, dok bi Bozoljca zadovoljila isplata od 20.000 evra. Naši reprezentativci insistiraju da im se taj novac bezuslovno isplati, bez obzira na rezultate u ovom takmičenju.

Navode Kurira MONDU je potvrdio i izvor blizak Teniskom savezu Srbije.

Novak Đoković, drugi teniser sveta, nije tražio novac od Teniskog saveza, niti je učestvovao u razgovorima koji su vođeni između Vuka Jeremića i ostalih reprezentativaca.

Poznato je da teniseri samim učešćem u Dejvis kupu od Međunarodne teniske federacije dobijaju 80 odsto koje uplati ITF. Kada su Srbi 2010. osvojili Dejvis kup podelili su milion evra.

Dušan Orlandić, generalni direktor Teniskog saveza Srbije, nije želeo da komentariše ove navode. Za MONDO je potvrdio da će se Teniski savez Srbije, povodom ovog slučaja, oglasiti zvaničnim saopštenjem.

(MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti