Devojka iz Zaječara namerno širila sidu

Beogradska policija uhapsila je Marinu Č. (27) iz Zaječara zbog sumnje da je svesno zarazila nekoliko muškaraca virusom HIV-a.

33
A- A A+

Marina nije prostitutka. Ona je zaposlena kao sekretarica u građevinskoj firmi, a u planu je bilo da bude unapređena u asistentkinju direktora, kažu u policiji.

"Ona nije prostitutka. Ona je imala seksualne odnose sa muškarcima iz zadovoljstva, svesno želeći da ih zarazi sidom. Nije prodavala seksualne usluge, možda je dobijala neke poklone. Ona je registrovana kao HIV zaražena od 2011. godine. Očigledno da je želela da se osveti nekom muškarcu", navode u policiji.

Marina Č. privedena je juče oko 11 časova.

"Prilikom privođenja i saslušanja delovala je veoma hladnokrvno. Ukoliko se dokaže svesna namera, njoj je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora", kaže sagovornik "Press"- a.

Policija je Marini ušla u trag kada ju je pre mesec dana prijavio bivši ljubavnik kojeg je zarazila, a on virus preneo supruzi.

"On je prvi osetio simptome, a onda i njegova supruga. Pošto im je iz dana u dan bilo sve lošije, otišli su kod privatnog lekara I uradili analizu krvi. Tada su i saznali da su HIV pozitivni. Žena se odmah razvela od njega, a onje podneo prijavu policiji. Pre nego što je to uradio, Marina Č. mu je priznala da on nije jedina žrtva", rekli su u policiji.

(MONDO/Foto: Guliver/Getty Images)
Tagovi:
Sve vesti