Teniserke kod Nikolića, veto novinarima

Delegacija ženske teniske reprezentacije i predstavnici TSS u gostima kod predsednika Srbije, Tomislava Nikolića. Novinari nisu mogli da postavljaju pitanja na temu koju su Jankovićeva i drugarice otvorile u Pragu, kada su kritikovale odnos medija prema njima.

10
A- A A+

Ženska seniorksa reprezentacija Srbije primila je čestitke, na zauzimanju drugog mesta, u Fed kupu od predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, koji je organizovao prijem za igračice i predstavnike Teniskog saveza Srbije, predsednika TSS Vuka Jeremića, počasnog predsednika, Slobodana Živojinovića te ministarku sporta, Alisu Marić.

Predsednik Nikolić je u zgradi Predsedništava Srbije ugostio teniserke, ali nije razgovarao sa predstavnicima medija, koji su bili nezadovoljni tretmanom tokom prijema.

Nerazumevanje na relaciji teniserke-novinari koje je kulminiralo na konferenciji posle poraza od Češke u Pragu imalo je nastavak i u zgradi Predsedništva.

Novinar Kurira Milan Nastić pitao igračice da li neka želi da se izvini medijima zbog ispada u Pragu, posle čega je muškarac u sivom sakou dobacio da to nije tema razgovora i zatražio da se ne postavljaju takva pitanja.


Taj muškarac nije želeo da se predstavi novinarima, kao ni muškarac koji je dočekao novinare. On nije želeo ni da kaže koji posao obavlja.

Šefica protokola predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić rekla je posle svega da ne može da zna na osnovu fizičkog opisa da govori o imenima, tako da sportski novinari, koji uglavnom prate tenis, nisu mogli da znaju ko je zabranio postavljanje "nezgodnih" pitanja.

Pre susreta teniserki i medija, novinari, fotografi i snimatelji čekali su nešto više od sat vremena u kancelariji na razgovor. Izveštači su tek u tom periodu obavešteni o protokolu po kojem Nikolić neće davati izjave zbog ranijih obaveza.

Selektor Vraneš je kazao da incident sa novinarima u Pragu pogrešno protumačen i da je bacio u drugi plan uspeh srpskih teniserki.

Srpske teniserke su posle finala u nedelju kritikovale odnos medija prema njima, a posebno oštra je bila najmlađa, Aleksandra Krunić.

Igračice i selektor Dejan Vraneš istakli su da im mnogo znači prijem kod predsednika Nikolića.

"Svi smo srećni plasmanom u finale. Ovo je bila sjajna nedelja i svi smo bili složni. Ovo je veliki dan za nas, prijem je velika čast", rekla je Ivanovićeva novinarima posle sastanka sa Nikolićem.

Jankovićeva je u nedelju rekla da neće više igrati za reprezentaciju, a Ivanovićeva je kazala da ne zna još kakvi su joj planovi za sledeću godinu, ali su kazale da žele da osvoje Fed kup.

"Osvajanje Fed kupa je sigurno veliki cilj. Volela bih da ga osvojimo u narednim godinama, i daćemo sve od sebe da to postignemo", rekla je Ivanovićeva koja je danas proslavila 25. rođendan.

Jelena Janković je istakla da je ponosna na svoj tim.

"Osvajanje drugog mesta je veliki uspeh. Ponosna sam na svoj tim, za koji igram već 12 godina, i znam dobro koliko truda, rada i znoja je potrebno da se dođe dovde. Nadam se da ćemo imati još prilika da se dokažemo", naglasila je Jankovićeva.

(Beta, foto: Beta, autor: Nenad Petrović)

Povezano

Sve vesti