CRNO-BELI: Dobićemo ih kad-tad

"Idemo dalje, da se još bolje pripremimo i ako ne uspemo ove godine da pobedimo možda neke naredne sezone", izjavio trener Partizana. Nenad Maksić: "Dugo ću da razmišljam o poslednjih 10 minuta".

5
A- A A+

Rukometni klub Partizan preživljava istu sudbinu kao neke druge sekcije kluba, fudbalska, košarkaška, vaterpolo...

Zbog nemaštine mora da prodaje igrače i nekako da sastavlja kraj sa krajem. Ko zna kakvu bi Partizan danas ulogu igrao u evropskom rukometu, odnosno u Ligi šampiona, da uspeva da zadrži sve igrače. Nesumnjivo, prošlosezonsko igranje u Ligi šampiona donelo je veliko iskustvo crno-belom timu i njegovom sručnom štabu.

Možda Partizan još ne može da pobeđuje rutinski, ali igra ravnopravno. Tako je bilo i u meču sa Monpeljeom, koji je bio u podređenoj ulozi, ali Partizan je stao u nevreme...Pobeda je iskliznula iz ruku srpskog šampiona.

Ne treba sada upirati prstom u bilo koga, ali ne možemo se oteti utisku da je u ključnim trenucima najviše grešio onaj koji bi trebalo da najmanje greši - najiskusniji Nenad Maksić.

"Teško je bilo šta reći posle ovakvog poraza. Monpelje je pokazao da je skup jako kvalitetnijih pojedinaca. Bez obzira na problem koji imaju, znali smo da nas čeka teška utakmica. Žao mi je saigrača, ove divne publike, a mislim da ću ja još dugo da razmišljam o tome šta se dogodilo uoslednjih desetak minuta. Imali smo dva zicera, kontrolisali igru do 50. minuta, kada smo mogli da vodimo i sa više od tri gola prednosti... Nismo uspeli", rekao je Maksić.

Trener Partizana Aleksandar Brković uz žaljenje zbog poraza, ispunjen je još jednim osećanjem - ponosom.

"Monpelje je apsolutno zasluženo pobedio. Izuzetno sam ponosan na svoje igrače i na način na koji smo se borili. Ovaj put, nažalost, nismo uspeli. Ponosan sam na klub i sve koji u njemu rade, jer smo uspeli da dođemo u situaciju da se ravnopravno borimo sa klubom kakav je Monpelje. Nismo iskoristili svoje šanse, a imali smo ih. Mogli smo da prelomimo utakmicu dosta ranije, ali nismo. Kada bi samo jedan naš igrač imao iskustva koliko ima Nikola Karabatić mislim da bismo dosta lakše dobili utakmicu", rekao je Brković.

On je dodao da Partizan ima za čim da žali.

"Bili smo na ivici da pobedimo Monpelje...Idemo dalje, da se još bolje pripremimo i ako ne uspemo ove godine da pobedimo možda neke naredne sezone. Neću da kažem da smo izgubili utakmicu jer nismo iskoristili tri direktna šuta. Poslednjih deset minuta nismo uspeli da postignemo gol, napravili smo mnogo tehničkih grešaka, a i Monpelje nam nije dozvolio...".

Partizan nije pobedio na terenu, ali jeste na polju fer-pleja, sportskog ponašanja...Izašao je u susret Monpeljeu i omogućio mu da igra utakmicu iako je ostao bez kompletne svoje opreme, koja se zagubila negde na putu od Francuske do Srbije.

To je posebno potencirao trener Monpeljea Patris Kanaje:

"Hteo bih da se zahvalim Partizanu koji nam je izašao u susret posle svega što se dešavalo sa našom opremom. Partizan je pokazao da je veliki klub, ne samo tim gestom već i onim što se dešavalo na utakmici. Sa srpskim timom smo već dve godine u istoj grupi i mnogo je napredovao u odnosu na prošlu godinu".

Mišel Gigu takođe odaje priznanje srpskom šampionu:

"Partizan nam se na pravi način suprotstavio iako konačan rezultat to ne pokazuje. Duel sa crno-belima došao je u teškom trenutku, ali smo sjajnim finišom, dobrom odbranom i zahvaljujući fenomenalnom golmanu uspeli da pobedimo. Partizan je pokazao da ne zaslužuje mesto na kojem se nalazi u grupi".

(V.S. - P.V. - MONDO - foto: Beta/Saša Đorđević)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti