MONDO: Zvezda dovela napadača "u minut do 12"

Iznenađenje u Ljutice Bogdana! U poslednjim trenucima prelaznog roka doveden centarfor... Abiola Dauda biće napadač crveno-belih, potvrdio je za MONDO potpredsednik crveno-belih Slaviša Kokeza.

79
A- A A+

Ekipa Aleksandra Jankovića pojačana je bukvalno u poslednjim minutima prelaznog roka!

Fudbaler Crvene zvezde u petak uveče postao je Nigerijac Abiola Dauda, 25-godišnji napadač, kojem je ove zime istekao ugovor sa švedskim prvoligašem Kalmarom, za koji je 180 centimetara visoki centarfor od 2008. do danas postigao 44 pogotka, uz 16 asistencija na skoro 160 utakmica.

Informaciju o dolasku novog napadača među crveno-bele MONDU je u petak, nešto posle ponoći i isteka prelaznog roka u Superligi, potvrdio potpredsednik kluba Slaviša Kokeza.

"Uradili smo veliki posao. Pregovori nisu bili jednostavni ni laki, ali smo uspeli da u poslednjim trenucima dovedemo novog napadača. Smatramo da će biti značajno pojačanje i veliki plus za ekipu", izjavio je Kokeza za MONDO.Crveno-bele je u petak i definitivno pojačao Luis Garido, koji je do pred ponoć bio jedino pojačanje vicešampiona Srbije uz povratnika Nikolu Petkovića.

Dolaskom Abiole Adededžija Daude postalo je jasno da od komplikovane sage o transferu Brazilca Tijaga Elena u Crvenu zvezdu neće biti ničega. Napad Crvene zvezde tako je postao jači za 25-godišnjeg napadača koji je karijeru počeo u Zimbabveu i onda preko švedske treće lige došao do dresa Kalmara, šampiona Švedske za 2008. godinu.

Daudina vrednost na tržištu procenjuje se na oko milion evra, ali važno je napomenuti da on u Crvenu zvezdu dolazi kao slobodan igrač, dakle bez obeštećenja.

Klub iz Ljutice Bogdana je prethodnih dana bio u centru pažnje i zbog odobrenog zahteva upućenog Fudbalskom savezu Srbije, kojim je tražio dodatni rok za izmirenje dugova prema bivšim trenerima i igračima. FSS je postpupio u skladu sa tim apelom i odlučio da superligašima omogući još 15 dana za licenciranje igrača.

"Sve" što je sada potrebno da uradi Uprava Crvene zvezde je da izmiri dugove i registruje Petkovića, Garida, koji je od danas na pripremama i dočeka Daudu sa spremnom licencom za prolećni deo šampionata.

(N. J. - M. Š. - MONDO)

Povezano

Sve vesti