Čarli Šin

  • Profesija: Glumac
  • Datum rodjenja: 3. septembar 1965. u Njujorku (SAD)
  • Horoskopski znak: Devica
  • Omiljeni klub: Sinsinati Reds (bejzbol)
Biografija:

Rođen kao treći sin glumca Martina Šina, Čarli je bio problematično dete i izbačen je iz srednje škole. Oduvek zainteresovan za glumu, prvo pojavljivanje na velikom platnu imao je u filmu "Red dawn", a proboj je napravio ulogom u ratnoj drami "Platoon".

Sa ocem je igrao u ostvarenjima "Wall street" i "Cadence", a sa starijim bratom Emiliom u filmovima "Young guns" i "Men at work". Pored akcionih i dramskih rola, Šin je ostvario i odlične komične uloge u filmovima "Money talks", "Scary Movie" i "Hot shots".

Debi na malim ekranima napravio je 2000, zamenivši Majkla Džej Foksa u seriji "Spin city", za šta je nagrađen Zlatnim globusom. Tri godine kasnije, dobio je ulogu Čarlija Harpera u seriji "Two and a half men", i igrao je svog imenjaka osam sezona.

Tokom poslednje, po epizodi je dobijao neverovatnih 1,8 miliona dolara. Šin je dobio otkaz iz serije "Two and a half men" nakon svađe sa producentima, i tada je doživeo slom koji su mediji s apetitom propratili. Tada je izjavio da će "pobediti sve svoje protivnike", i njegova fraza "pobeda" ("winning") ušla je u kanale pop kulture.

Paralelno sa glumačkom karijerom, glumac je vodio i javnu bitku sa bolestima zavisnosti. Predozirao se kokainom 1998, hapšen je zbog droge, lečio se više puta, a 2009. završio je u zatvoru zbog napada na tadašnju suprugu.

Početkom devedesetih, pod uticajem opijata je slučajno upucao svoju tadašnju devojku Keli Preston (sadašnju ženu Džona Travolte). Metak joj je prošao kroz ruku.

Bio je tri puta u braku. Sa ljubavlju iz srednje škole Polom Profit ima ćerku Kasandru, rođenu 1984. godine. "Bondova" devojka Deniz Ričards rodila mu je ćerke Sem i Lolu pre nego što ga je 2005. optužila za napad i pretnje smrću dok je bio pod dejstvom kokaina. Nakon razvoda od Ričardsove, oženio se glumicom Bruk Mjuler koja mu je rodila blizance Boba i Maksa. Razveli su se 2011, a Šin je otada promenio nekoliko devojaka, uglavnom glumica iz "filmova za odrasle".

Šin obožava bejzbol, navija za Redse iz Sinsinatija, ima nekoliko tetovaža među kojima su jabuka, citat iz očevog filma "Apocalypse now", slika Čarlija Brauna, cedulja sa natpisom "Vraćam se za 15 minuta" i druge. Tetovažu imena Deniz Ričards je "prešarao" svojim omiljenim izrazom - "pobeda".

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti