Vojvodina - Jagodina: Za slavu, Evropu, novac

Prvi put od 9. maja 1987. godine i utakmice Hajduk - Rijeka (1:1, penalima 9:8), biće odigrano finale Kupa bez Crvene zvezde ili Partizana. Na istom mestu, Stadionu Partizan, 8. maja igraju Vojvodina i Jagodina, ulaznice koštaju 200, 300 i 400 dinara.

11
A- A A+

U finalu nacionalnog Kupa, 8. maja na stadionu Partizana, sastaće se Vojvodina i Jagodina.

Ovo finale neće biti posebno samo po tome što u njemu prvi put od sezone 1986/87 neće biti Crvene zvezde ili Partizana (tada su igrali Hajduk - Rijeka na stadionu JNA, 9. maja, bilo je 1:1, penalima 9:8 za Splićane).

Ovo finale doneće nekome prvi trofej u Kupu, a Jagodincima prvi u istoriji, osiguraće plasman u Evropu, tj. kvalifikacije za Ligu Evrope, a biće i ne male finansijske koristi. Pobedniku pripada nagrada od 10 miliona dinara, što je oko 90.000 evra.

U odnosu na prošlu sezonu i finale Crvena zvezda - Borac Čačak u Kruševcu, nagrada ne uvećana za oko 9.000 evra.

U utorak je održan sastanak u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije posle kojeg je na zvaničnom portalu naše "Kuće fudbala" objavljeno saopštenje. Prenosimo ga u celosti:

"Utakmica finala Kupa Srbije u kojoj će se sastati Jagodina i Vojvodina biće odigrana u sredu, 8. maja 2013. godine, na Stadionu Partizana u Beogradu sa početkom u 20.30 sati. Najznačajnija utakmica srpskog klupskog fudbala biće direktno prenošena na kanalu "Arena sport".

U cilju adekvatne pripreme za veliki događaj, danas je u prostorijama FS Srbije održan prvi u nizu organizacionih sastanaka, kome su prisustvovali predstavnici oba kluba, MUP Republike Srbije, Stadiona Partizana i Saveza. Na početku sastanka žrebom je odlučeno da zvanični domaćin susreta bude Jagodina i finalni par Kupa Srbije za sezonu 2012/13. glasi Jagodina - Vojvodina.

Jagodina će igrati u plavim, a Vojvodina u crveno-belim dresovima.

Određene su i cene ulaznica za finalni meč, a one su: Sever i Jug 200 dinara, Zapad bok i Istok bok 300, Zapad centar i Istok centar 400.

Na zahtev klubova, izvršena je i podela sektora tribina rezervisanih za pristalice učesnika finala. Navijači Vojvodine biće smešteni na bočnim delovima Zapadne tribine ka Severu i na Severnoj tribini. S druge strane, za navijače Jagodine rezervisani su bočni delovi Istočne tribine.

Ulaznice se mogu kupiti putem "Tiket lajna". Takođe, na stadionima Jagodine i Vojvodine ulaznice će biti u prodaji od 7. maja. Na dan finalne utakmice, u sredu 8. maja, svi zainteresovani će ulaznice moći da kupe na blagajnama Stadiona Partizana.

Te večeri na Stadionu Partizana očekuje se veliki broj ljubitelja fudbala. Predstavnici oba kluba su na današnjem sastanku informisali prisutne da očekuju po nekoliko hiljada navijača iz svojih gradova koji će tom prilikom doputovati u Beograd. FS Srbije apeluje na sve aktere finalne utakmice, kako na terenu tako i na tribinama, da ponašanjem i poštovanjem protivnika i igre obezbede da duh fer-pleja obeleži ovaj istinski spektakl.

Konferencija uoči finalnog susreta biće održana u utorak, 7. maja, sa početkom u 14.00 sati u prostorijama "Arena sport", uz direktan prenos.

Podsetimo, Jagodina i Vojvodina vojevaće za osvajanje prvog trofeja u Kupu u istoriji svojih klubova. Pored velike i sportske borbe za ostvarenjem sjajnog rezultata i dobijanje pehara i medalja, klubovi-finalisti biće u prilici i da osvoje izuzetnu finansijsku nagradu u iznosu od 10.000.000 dinara, koliko sleduje od FS Srbije pobedniku nacionalnog Kupa", navodi se na kraju saopštenja FSS.

(MONDO, foto: FoNet/Aleksandar Koković, MN Press)
Sve vesti