mondo.rs

Čović: Pogrešili smo sa kartama

Autor:

"Uočili smo svoju grešku. Nemam razlog da ne kažem da smo pogrešili", rekao predsednik Crvene zvezde Telekom o lošem "povezivanju" dvorana na početku prodaje sezonskih ulaznica. Od ponedeljka zamena kupljenih.

8
A- A A+

Čović: Pogrešili smo sa kartama Foto: (MN Press) Nebojša Čović
Vlasnici sezonskih ulaznica za utakmice Crvene zvezde Telekom u narednoj sezoni sa ljutnjom su prošle nedelje saznali kako je klub odredio njihova mesta sedenja u Kombank areni.

Prvobitno je bilo propisano da svi koji kupe godišnje ulaznice za tribine u Pioniru budu smešteni na najviši nivo novobeogradske dvorane tokom utakmica.

Crveno-beli su prošle nedelje uvažili kritiku i "pretplatnicima" namenili niži "prsten". O tome je u nedelju govorio i predsednik kluba Nebojša Čović, na konferenciji za novinare uoči evroligaškog meča sa ruskom Lokomotivom (četvrtak, 19.00 časova).

On je najavio da će najniža cena dnevne karte za uvodni evroligaški meč biti 600 dinara i da će sa njom moći da se uđe na nivo 400. Ponovio je da je klub imao delikatan posao u pripremi sezonskih ulaznica i podvukao da su kritike navijača bile opravdane.

"Kapacitet Pionira je 6.000 mesta, a Arene 20.000. Struktura Arene jedna, struktura Pionira druga i onda smo primetili da smo napravili grešku za koju nemam razloga da ne kažem da smo pogrešili. Ali sve je to učenje...", rekao je na Malom Kalemegdanu.

Čović je ponovio da će pretplatne karte predviđene za nivo 400 biti "spuštene" na nivo 200 i najavio početak zamene već kupljenih ulaznica.

"Dali smo saopštenje da će doći do zamena tribina A, B, C i D, govorim o strukturi Pionira, i da će karte koje su bile predviđenje za nivo 400 biti spuštene na nivo 200. Zamena tih pretplatnih karata će početi sutra od 14 časova na biletarnici 'Marakane'".

Prodaja ulaznica za utakmicu Crvena zvezda Telekom - Lokomotiva Kuban počeće u utorak ujutru. Karte će biti dostupne na blagajni stadiona u Ljutice Bogdana i na svim prodajnim mestima Eventima.

"Nama je svaka ulaznica dodatni trošak i svaka ulaznica nosi trošak izrade, štampe, prodaje itd. Naše kalkulacije su dovedene do toga da možemo da pokrijemo sve toškove, da ne radimo sa nekim nebuloznim profitima i što je jako važno kod Crvene zvezde je da sve mora da bude sprovedeno preko računa kluba", podvukao je Čović.

Navijači Crvene zvezde takođe su, dan ranije, izdali saopštenje i pozvali sve posetioce utakmice protiv Lokomotive da navijaju sportski.

Predsednik kluba rekao je da će svi morati da kupe kartu i pozvao sve da dođu na utakmicu i uvere se da će i Delije kupovati, kao i članovi rukovodstva.

"Članovi uprave sigurno kupuju karte, počev od mene kao predsednika kluba i oko toga nemamo šta da se raspravljamo ili ubeđujemo. Vi morate da znate da nas Kombank arena sa treninzima i rekonstrukcijama košta 35. 000 evra. Tu spadaju termin utakmice, termini za treninge, naše i gostujuće ekipe koje moramo da obezbedimo, kao i rekonstrukcije određenih delova tribina", rekao je Čović i objasnio:

"Prošle sezone smo platili kazne u vrednosti od 60.000 evra. Veoma sam zahvalan navijačima što su se oglasili saopštenjem, kazne će biti rigorozne. Ja mislim da nemamo dovoljno para i da ne treba da bacamo pare na taj način što će nam neko propisivati visoke kazne. Za svaku utakmicu u Areni imamo obavezu I da obezbedimo osiguranje od 50.000 evra za bilo koju štetu".

Povezano

Sve vesti