Mladen Šolak

OFK: Mi ne nameštamo, meta je drugi čovek

Autor:

Na Omladinskom stadionu primećuju da se protiv njih vodi hajka i da oni nisu meta napada, već "drugi klub i drugi čovek".

41
A- A A+
OFK Beograd Foto: MN Press

Svaki put kada bi se ove godine govorilo o neregularnim utakmicama Superlige, već po pravilu bilo je ukazivano i na mečeve OFK Beograda.

OFK-Borac, OFK- Crvena zvezda, OFK - Spartak tri su javno "markirana" meča. Igrači "romantičara" davali su prošle nedelje iskaze policiji i o slučaju "Vračar", kao i informacije o duelu protiv Donjeg Srema. To su već četiri utakmice.

Zbog meča Beograda sa Spartakom, u kojem su "golubovi" minulog vikenda nastupili sa drugim timom, pokrenut je i Disciplinski postupak u Savezu, jer je prekršen član 64 Propozicija takmičenja ("Svaki klub - učesnik, dužan je da utakmicu igra sa najboljim timom, osim povređenih i kažnjenih igrača").

Na konstataciju da je ime njihovog kluba pominjano u praktično svakom javnom razgovoru o mahinacijama, padovima kvota i sumnjivim rezultatima, generalni sekretar OFK Beograda Aleksandar Pivić poručuje:

"Krivo mi je što se ne pominju konkretni razlozi zašto su te utakmice sporne. Šta je sporno? Zbog utakmice sa Borcem nas provlače mesecima, a zna se ko je uticao na rezultat te utakmice, iako se OFK Beograd provlači kroz to".

Na njegove reči, na konferenciji za novinare na Omladinskom stadionu nadovezao se član upravnog odbora kluba, Aleksandar Gajović.

"Svaka utakmica koju OFK igra stoji pod znakom pitanja. Neki gledaju i kvote. To je ovde postao krucijalan dokaz. Namera je da se unese nesigurnost i da svaku sledeću utakmicu igramo pod strahom. Eto, sa tim se nosimo...", rekao je on, uz konkretnu poruku:

"Ovaj klub ne namešta utakmice".

Poruka za Mirka Poledicu

"Poledica konstantno govori loše stvari o OFK Beogradu i vrši pritisak na naše mlade igrače. Na početku sezone rekao je da će OFK registrovati igrače posle utakmice sa Zvezdom, a to smo uradili posle četvrtog kola. Nije bilo reči o dugu od 90.000 evra koji smo prethodno morali da izmirimo", rekao je Pivić.

Predsednik kluba Drakče Dimitrijević konstatovao je da se na OFK vodi hajka, kritikovao uz Pivića odnos sportskih listova prema "romantičarima" i govorio o pritisku koji trpi klub.

On je pitao zašto zvaničnici ulaze u svlačionicu igrača OFK Beograda pre utakmica.

"Zašto nadležni komesar ulazi u svlačionicu pre utakmice Voždovac - OFK Beograd i govori nam o prismotri FSS, nadležnih organa i UEFA. To se dogodilo na Voždovcu i pobedili smo 2:0. Zašto nas plaše Uefom? Zašto se predstavlja da se OFK Beogradom bave Interpol i UEFA? Zašto se posle svake utakmice pozivaju policija i tužilaštvo", neka su od pitanja koje je Dimitrijević postavio.

Predsednik "romantičara" dotakao se i utakmice koja je ponovo dovela njegov klub na naslovne strane. Dovođenje u pitanje regularnosti vidi i kao vršenje pritiska pred gostovanje Vojvodini u Novom Sadu.

"Kakva je krivica OFK Beograda u utakmici protiv Spartaka i kakve veze ima naš klub sa sastavom koji je Spartak izveo na subotnjoj utakmici? To je njihova stvar. Mi smo nastupali bez pet bolesnih igrača, a prethodno smo tražili zbog toga i odlaganje utakmice, ali su traženi dokazi hospitalizacije. Zašto FSS nema isti tretman prema drugim klubovima koji su nastupali sa drugim timom?", takođe je napravio jasnu aluziju na Partizan, kao i Spartak, o čemu je bilo reči u saopštenju sindikata "Nezavisnost".

Da li je OFK Beograd tražio od Spartaka da izađe sa rezervnim timom?

"Naravno da ne", odgovorio je Pivić.

Da li je Spartak tražio od OFK Beograda da nastupi u Subotici prošle sezone u kombinovanom sastavu?

"Naravno da ne", isto je rekao gensek OFK Beograda.

Dimitrijević je konstatovao nekoliko puta da je sve sa čime se OFK Beograd i ovih dana dovodi u vezu deo predizborne kampanje u FSS.

"Ta kampanja uveliko traje, a predmet nije OFK već drugi klub, niti je predmet rukovodstvo OFK Beograda, već drugi čovek...", rekao je, uz jasnu pretpostavku da misli na Zvezdana Terzića. Potom je dopunio taj stav:

"Ne razumemo reči 'borci za promene' u jednom listu, napisane ispod fotografije predsednika Spartaka Simovića i generalnog direktora Zvezde Terzića. Eto, i to razjašnjava da je ovo kampanja".

Dimitrijević je ponovio da svi na Karaburmi stoje na raspolaganju državnim organima.

"Neka se akteri i rukovodstva i tu saslušavaju. Nema potrebe niko da nas plaši pominjanjem Interpola i UEFA-e. UEFA ima nadležnosti u takmičenju koje organizuje, a nacionalni organi su zaduženi za takmičenja koja oni vode".

Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno