Tanjug

Štefanek: Ja krenuo, oni nastavili - sad lavina!

Autor:

"Krenula lavina i biće pet-šest medalja kao što smo planirali", rekao je Davor Štefanek koji je osvojio prvu (zlatnu) medalju na Olimpijskim igrama u Riju za Srbiju.

Srpski rvač Davor Štefanek izjavio je da mu je drago što je osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama obradovao Srbiju i dodao da u Rio de Žaneiru očekuje još medalja za srpske olimpijce.

On kaže da će tek za oko dve nedelje shvatiti šta je ostvario osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i zahvaljuje svima na podršci, saopštio je Olimpijski savez Srbije.

"Kad sam kao junior postao svetski prvak, mislio sam da će nešto da eksplodira. Kad sam kao senior bio svetski prvak, popeo sam se na postolje kao na prvenstvu države. Tek kad sam došao u sobu i video šta mi ljudi šalju, tek su mi onda krenule suze", rekao je Štefanek.

"Nisam još svestan. Svake četiri godine treba da se podesiš baš u dan i da u tim minutima da budeš maksimalno spreman, baš kao i ja što sam bio maksimalno spreman u glavi i nisam dovodio u pitanje da li je neko bolji od mene. Kad su me pitali kakav je on, rekao sam 'dobar je, ali ja sam isto dobar'. Svaku borbu sam išao iz kola u kolo", dodao je osvajač prvog srpskog zlata u Riju.

Štefanek veruje u tim Srbije na Igrama u Riju, a prema njegovim rečima - sad nas je krenulo!

Nakon njegovog plasmana u finale, vezali smo nekoliko dobrih rezultata. Ne samo što je on osvojio zlatnu medalju, već su plasman u polufinale u ekipnim sportovima ostvarile košarkašice i odbojkašice, ali i vaterpolisti. Za kraj je i Ivana Španović skočila za finale.


"Veoma mi je drago što sam obradovao Srbiju, što sam obradovao rvački stručni štab, Olimpijski komitet Srbija. Medalja je bila veoma bitna. Evo, ja sam krenuo, nastavile košarkašice, vaterpolisti su u polufinalu... Krenula lavina i biće pet-šest medalja kao što smo planirali", rekao je Štefanek.

On je dodao poruku za kraj: "Pozdrav svima i hvala što ste svi bili uz mene. Uživaćemo kad dođem kući".

Štefanek je u finalu grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 66 kilograma, savladao u finalu Migrana Arutujnana iz Jermenije.

Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Štefanek slavio jer je poslednji uzeo poen.Povezano

Sve vesti