Klopova poruka Benu: Odatle bih i ja dao gol

Autor:

Liverpul je dobio novog najmlađeg strelca u klupskoj istoriji, ali trener ne želi euforiju.

7
A- A A+

Gotovo istovremeno jedan ljubimac Liverpulovih navijača - onaj najveći - otišao je u igračku penziju, a pojavio se novi.

Naravno da je prerano porediti Bena Vudbrna sa Stivenom Džerardom, ali za pristalice "Redsa" sigurno ima neke simbolike.

Samo nekoliko dana pošto je legendarni kapiten saopštio da će "okačiti kopačke o klin", klub sa Enfilda dobio je novog najmlađeg strelca u klupskoj istoriji.

Mesto Majkla Ovena zauzeo je Bendžamin "Ben" Vudbrn, koji je u sredu, 29. novembra 2016, u četvrtfinalu Liga kupa imao 17 godina i 45 dana kada je postigao gol za 2:0 protiv Lids junajteda.

Tinejdžer iz Velsa, kadetski i omladinski reprezentativac te zemlje, "prešišao" je Ovena za skoro pa tačno 100 dana. Bivši napadač Liverpula je imao 17 godina i 143 dana kada je upisao svoj prvenac u crvenom dresu.

Vudbrnu je ovo bio prvi ozbiljniji nastup za ekipu Jirgena Klopa u takmičarskoj utakmici, pošto je tri dana ranije, protiv Sanderlenda na terenu proveo svega nekoliko sekundi, jer je ušao u igru kao zamena u nadoknadi utakmice.

Protiv Lidsa je zamenio Kevina Stjuarta u 67. minutu, a u strelce se upisao u 81. Pogotku je prethodina fantastična akcija:

Izvor: YouTube


Zanimljiva je bila izjava Jirgena Klopa na pitanje šta je prvo rekao mladom fudbaleru posle utakmice.

"Rekao sam mu da je dobro odigrao, ali da mu i nije bilo teško. Iz takve situacije bih i ja dao gol", našalio se nemački trener na konferenciji za medije i dodao:

"Šta god mi pričali ovde, ne može mnogo da pomogne Benu. Sve je bilo dobro i on zna kako da se nosi sa situacijom. Mogao sam da mu kažem bilo šta, ali ako bude nastavio da postiže golove, vi (novinari) teško ćete moći da ostanete hladnokrvni na to, što je normalno. Meni je bitno da sam ga imao na klupi i da je uspeo da pomogne svojim ulaskom u trenutku kada je bilo potrebno da pojačamo napade na protivnički gol".

Liverpul je savladao Lids 2:0, a prvi gol postigao je Divok Origi u 76. minutu.

Sve vesti