Klinci nasmejali Noleta: "Nije pad, već odmor"

Autor:

Mladi teniseri imali priliku da u savezu pitaju idola zašto je skliznuo sa prvog na drugo mesto. Odgovorio im je uz osmeh.

25
A- A A+Najbolji srpski teniser Novak Đoković družio se u četvrtak u Beogradu s mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije (TSS).

Glavna tema druženja bila je "uticaj snage misli na rezultate u sportu", a Đoković je govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Više od stotinu dečaka i devojčica imali su brojna pitanja za Đokovića, a jedno od njih je bilo zašto mu je pala forma, te se spustio na drugo mesto rang-liste ATP.

"Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači", rekao je Đoković uz osmeh.

Mlade tenisere su, između ostalog, zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva.

Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada između treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka uspehu.

Druženje sa decom deo je edukativnih aktivnosti TSS-a i Đokovića, koji se trude da što češće mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali teniser Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup selekcije Bogdan Obradović, selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica, doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković, kao i predstavnik Antidoping agencije Srbije Nenad Dikić.

Sve vesti