Piletina koja se, bukvalno, topi u ustima

Autor:

Od same pomisli na ovaj recept ide nam voda na usta...

Piletina koja se, bukvalno, topi u ustima Foto: MONDO

Ušuškana piletina sa brokolijem i gorgonzolom

Potrebno:

- 200 grama pilećih fileta

- so, biber

- beli luk u prahu

- 450 grama "Frikom" brokoli

- 2 decilitra pavlake za kuvanje

- 250 grama "Frikom" lisnatog testa

- 100 grama gorgonzole

- jedno jaje

- kašika susama

Priprema:

Na ulju propržite krupnije iseckanu piletinu, dodajte so, biber i beli luk, brokoli i pavlaku.

Lisnato testo istanjite oklagijom.

U posudu za pečenje sipajte meso sa povrćem, dodajte kriške gorgonzole, i sve prekrijte, "ušuškajte"  lisnatim testom, koje ćete potom premazati mešavinom jajeta, ulja i susama.

Pecite u rerni 25 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.

Pogledajte ceo postupak u videu:

Izvor: YouTube

Probajte i ove recepte:

Vruće korpice za vruću atmosferu (VIDEO)

Ako (ne) volite ribu... (VIDEO)

Ako ste se zaželeli leta... (VIDEO)

I zdravo i ukusno? Može! (VIDEO)

Vreme je da očistite svoja creva (VIDEO)

Sve vesti