Nije "aprilili", već Novosadski polumaraton

Autor:

Novosadski polumaraton biće održan 1. aprila, a start trke zakazan je na Trgu slobode u 10 časova, najavili su danas organizatori.

2
A- A A+
Maraton Foto: MN Press


Na ovogodišnji, 24. po redu Novosadski polumaraton, do sada se prijavilo više od 750 učesnika, a organizatori očekuju da taj broj dostigne više od hiljadu takmičara.


Tradicionalna atletska manifestacija održače se 1. aprila, a start je planiran u 10 sati.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolag kazao je da je limit za održavanje trke tri sata i da će toliko i pojedine saobraćajnice biti zatvorene za saobraćaj.

On je dodao da se pored takmičara očekuje i velik broj dece školskog i preškolskog uzrasta.

"Do sada se prijavilo čak oko 300 sugrađana, pa možemo da kažemo da je polumaraton zapravo i trka Novosađana", rekao je Dolga.

Trka će proći Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom.

Tog dana biće održan i štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja sredoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje - šetnja dece, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Sve vesti