Beograd na Mondu

Oglasio se vlasnik picerije iz Beograda: Gde ima brašna, ima i miševa!

Autor .

Snimak iz picerije u Beogradu na kom se vide miševi kako jedu picu, zgrozio je javnost, a sada se priča polako odmotava...

Pica sa sirom i povrćem
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Mediji prenose da se radi o piceriji u centru Beograda, u Ulici Kraljice Marije, u blizini Mašinskog fakulteta.

Vlasnik picerije u kojoj je navodno nastao sporni snimak rekao je za TV Prva da "tamo gde ima brašna, ima i miševa". On nije hteo pred kamere.

On je ocenio i da je snimak neko "namestio", a da je sličan snimak "podmetnuo" i jedan nezadovoljan radnik, pre mesec dana.

Inspekcija je povodom ovog slučaja izašla na teren i ispituje piceriju.

Nenad Vujović, pomoćnik ministra poljoprivrede, sektor inspekcije, kaže da je snimak "samo ulaz u taj objekat" i da služi kao informacija da nešto nije u redu po pitanju higijene.

"Snimak na sudu nije dovoljan. Dovoljno je ono što inspektor na licu mesta utvrdi po pitanju higijene", rekao je Vujović za TV Prva.

"Naša kontrola podrazumeva da kontrolišemo ceo objekat - od magacina, uslova higijene, sirovine, svega što je potrebno da se radi. Uglavnom u ovakvim slučajevima pronađemo da nešto nije u redu i tu smo jako rigorozni - zatvaramo objekat", rekao je on.

Lokal u kom je napravljen snimak poznat je po dobrim i ukusnim picama, a u ulici ima više lokala brze hrane u kojima se veliki broj studenata hrani.