Policija u Novom Sadu uhapsila je ženu N.Ž. koja je pretila direktoru gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, kao i profesoru i psihologu te škole. Njoj je određeno zadržavanje u trajanu od 48 časova u kom roku će biti saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, obaveštava javnost da je dana 17.06.2024. godine u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, lišena slobode N.Ž. iz Novog Sada. Ona se sumnjiči da je u proteklom vremenskom periodu upućivala pretnje, te uporno preduzimala i druge radnje koje mogu osetno da ugroze lične živote lica prema kojima se te radnje preduzimaju – direktora gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj', te dva profesora i psihologa iste škole, čime bi izvršila četiri krivična dela proganjanja", stoji u saopštenju.

Da podsetimo, Srbiju je uznemirio dvostruki napad na prosvetne radnike u toku prethodne nedelje. Prvo je majka učenika pretukla nastavnicu biologije u Osnovnoj školi Jovan Dučić na Novom Beogradu, a potom su suprug i žena napali nastavnicu kod Osnovne škole Sveti Sava na Vračaru.

BONUS VIDEO:

"ŠKOLA JE INSTITUCIJA ČIJI UGLED MORA OPET DA SE VRATI" Ne može roditelj da očekuje od učitelja da mu vaspitava dete Kurir televizija

(MONDO/A.B.)