Milinko Brašnjović (42), označen kao pripadnik glupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i saradnik kavačkog klana odnosno Radoja Zvicera, izručen je u sredu Srbiji iz Španije gde je uhapšen u februaru ove godine. Njega su na okrivljeni-svedoci na suđenju Belivukovoj grupi označili i kao direktnog izvršioca ubistva vođa škaljarskog klana u Atini i do detalja opisali kako je sve izvedeno.

"Milinko Brašnjović koji je bio jedan od direktnih izvršilaca mi je ispričao da su bili uhapšeni par dana ranije u Atini i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da ulaze u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao “kalispera”. Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali da ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju, da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović prišao i pucao u Stamatovića koji je skočio na pištolj", rekao je Bojan Hrvatin na suđenju koje je obustavljeno i u ponedeljak je krenulo iz početka.

S obzirom da je Hrvatin uhapšen mesica nakon što je 4. februara 2021. godine pala čitava Belivukova grupa, Miljković ga je na suđenju pitao da li je bio u kontaktu sa njima od kada su uhapšeni, a on je rekao da je sa njima kontaktirao čak i Brašnjović. "Ja, Brašnjović i Roganović smo te preko advokata pitali oko mašine kada je nađena, ti si poslao poruku “ne brinite braćo, kuća je kao apoteka”, na papiriću je bilo", rekao je Hrvatin, a onda za tužioca pojasnio da je i sa onima koji su na slobodi komunicirao.

"Sa Duškom Roganovićem, posle sam se preko Brašnjovića spojio sa Radojem Živkovićem koji je rođak Radoja Zvicera. Kada je skaj pao, kontaktirali smo preko wiker aplikacije, a pred hapšenje Živković mi je rekao da odem da uzmem tri kriptovana aparata, za mene i žene Belivuka i Miljkovića. Dušan Jovanović je naparavio grupu, kao pomoć, tada sam se spojio sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara", dodao je Hrvatin.

Lažirana smrt

Svedočeći o zločinima zloglasnog klana okrivljeni-svedok Srđan Lalić je takođe govorio o Brašnjoviću i otkiro da su imali “krticu” među “škaljarcima” koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

"Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog", otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje gobijaju sve informacije.

BONUS VIDEO:

Specijalni sud pred pripremno ročište klana Veljka Belivuka Kurir/Zorana Jevitć

(Kurir/MONDO/A.B.)