• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NAM BLATNJAVA KIŠA IZ SAHARE, DANAS NE PERITE AUTOMOBILE! Biće i jačeg vetra, evo kakvo nas vreme očekuje

Autor Sara Gajić

Meteorlozi su najavili pojavu "prljave kiše" iz Sahare.

 Vremenska prognoza utorak 16 maj 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U utorak se nastavlja promenljivo vreme sa smenom suvih i kišnih intervala. Biće i takozvane žute kiše, tj. kiše sa peskom koji dolazi na visini iz severne Afrike tj. iz Sahare. Popodne može biti sunčanih intervala, najpre na zapadu Srbije. Temperatura je u porastu. U košavskom području će duvati umeren do pojačan jugoistočni vetar. U ostalim krajevima vetar umeren južni ili istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 15°C, a maksimalna od 20°C na severu Vojvodine do 26°C na jugoistoku Srbije, u Pirotu. Uveče ponegde kratkotrajna kiša. 

U Beogradu malo toplije, ali vetrovito i oblačno u prvom delu dana sa malo povremene kiše. Moguća je „prljava“ kiša. Popodne se očekuju povremeni sunčani intervali. Vetar umeren do pojačan jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna do 22°C. Uveče suvo.

Promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom i mogućim lokalnim pljuskovima u NIšu. Vetar slab do umeren južni ili istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna do 24°C. Uveče suvo.

Pre podne oblačno sa kišom, a popodne suvo sa malo sunčanih intervala u užičkom kraju. Vetar umeren južni, na planinama pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 14°C, a maksimalna od 21°C do 23°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno sa kišom povremeno i najviše do 17°C na 1000 mnv.

Oblačno sa smenom suvih i kišnih intervala. Biće i takozvane žute kiše, tj. kiše sa peskom koji dolazi na visini iz severne Afrike tj. iz Sahare u Vojvodini. Popodne može biti sunčanih intervala na jugu Vojvodine. Temperatura je u manjem porastu. Duvaće uz umeren do pojačan jugoistočni vetar, u južnom Banatu vrlo jak. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 15°C, a maksimalna od 20°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Banata. Uveče ponegde kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 14°C do 17°C. Slične vremenske prilike će biti u Novom Sadu i Subotici.

Vreme narednih dana

U sredu promenljivo oblačno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda uz moguću kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove. U košavskom području će duvati umeren do pojačan jugoistočni vetar, ali u slabljenju i prestaje krajem dana. U ostalim krajevima vetar slab do umeren južni ili istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 10°C do 14°C, a maksimalna od 19°C u Negotinu do 24°C u centralnoj Srbiji. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h od 12°C do 16°C.

U četvrtak malo svežije i oblačno sa kišom povremeno. U petak i za vikend toplije sa dužim sunčanim periodima i ređom pojavom lokalnih pljuskova popodne.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Voždovac

Ovi sto peru vise kola nego kucu ce biti pod stresom danas!

special image